avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua- ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua- ajutor social

eu am sotul bolnav este inapt am 4 copii din care 3 sunt la liceu iar cea mica are 6 anieu nu lucrez iar cei de la primarie imi zic ca nu avem dreptul la un ajutor social eu pt ca fetita e mai mica de 7 ani iar sotul ca este inapttraim doar din alocatia copiilor as vrea sa stiu daca am dreptul la un amarat de ajutor va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandrusilvia , utilizator 11:22, 14 Februarie 2014
alexandrusilvia a scris:

... am 4 copii din care 3 sunt la liceu iar cea mica are 6 ani, eu nu lucrez iar cei de la primarie imi zic ca nu avem dreptul la un ajutor social eu pt ca fetita e mai mica de 7 ani iar sotul ca este inapt ... as vrea sa stiu daca am dreptul la un amarat de ajutor va multumesc

Acordarea ajutorului social nu este conditionata de varsta membrilor de familie, ci de veniturile realizate.
Beneficiaza de acest ajutor social familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin ordonanta de urgenta. Cuantumul lunar al venitului minim garantat este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta, a carui valoare este stabilita prin lege la 500 lei, in prezent.

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul
Pentru solutionarea cererii privind acordarea ajutorului social, se va afectua ancheta sociala la domiciliul sau, dupa caz la resedinta solicitantului, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.
Acordarea sau, dupa caz, neacordarea dreptului la ajutor social se face prin dispozitia scrisa a primarului, iar dreptul la ajutorul social se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii. In vederea urmaririi respectarii conditiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, se efectueaza anchete sociale la un interval de 3 luni sau ori de cate ori este nevoie.

Depuneti cererea de acordare a ajutorului social la Primarie si, in functie de ce decizie primiti , veti actiona in consecinta.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ana-cer, moderator
am fost la primarie si mi-au spus ca nu am dreptul pt ca sotul este inapt iar eu am fetita pana in 7 ani si nu are cine sa faca orele la primarie
la cate luni iti vine decizia de pensie dupa depunerea dosarului la casa de pensii
1. Dupa lege ar trebui sa se emita decizia de pensionare in termen de 45 de zile.

2. In realitate insa dureaza mai mult.
multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara sau ajutor social blueeyes56 blueeyes56 Buna seara, am 2 copii in varsta de 9 ani , locuiesc la tara, si nu am posibilitatea de a merge la serviciu din cauza copiilor, sunt divortata primesc de la ... (vezi toată discuția)
Ajutor social mama fara venituri ionut31 ionut31 buna ziua. avem un copil de 5 luni jumatate, sotia nu are niciun fel de venit, iar eu sunt somer inregistrat fara indemnizatie. singurul venit momentan este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de vreun ajutor social? doina25 doina25 Sunt însărcinată sunt casnica iar soțul lucrează pot beneficia de un ajutor social.Eu sau soțul.daca da cui trebuie sa ma adresez.Va multumesc. (vezi toată discuția)