avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie

Buna ziua,
Am depus o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie la judecatorie impreuna cu copii dupa documentele ce-mi sustin cauza, cu solicitarea de judecare in lipsa mea.
Am primit o comunicare prin care se solicita plata taxa timbru 20 lei. Este in regula ?
si exact asa: "Nota: Certificati pentru conformitate copiile inscrisurilor depuse si indicati teza probatorie a acestora." Adica ce trebuie sa fac mai exact ? cum sa certific pt conformitate ? si cum adica indicati TEZA probatorie ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ikasve , utilizator 09:52, 6 Februarie 2014
Da, este in regula. Sistemul taxei judiciare de timbru a fost modificat prin OUG nr. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 392, din 29 iunie 2013 si intrata in vigoare la data publicarii

Buna ziua,
Va trebui ca pe fiecare dintre actele depuse in copie sa scrieti "Conform cu originalul", numele in clar si semnatura. Astfel va asumati raspunderea ca nu ati depus acte false.
Teza probatorie, adica sa aratati ce doriti sa dovediti cu acele acte.
Taxa de timbru este obligatorie, in caz contrar se anuleaza cererea ca netimbrata.
Ar trebui sa va prezentati in instanta ca sa va sustineti oral cele solicitate.
Multumesc mult pt raspunsuri.
ce trebuie sa fac mai exact ? Sa merg unde la judecatorie ca sa cer actele depuse pt certificare ? Iar pt teza probatorie sa mai scriu odata ce am scris in plangere ?
Redau mai jos pe scurt ceea ce am solicitat si probat:
"Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie .... prin care solicit:
In principal:
- prescrierea executarii sanctiunii contraventionale stabilita in procesul verbal susmentionat constand in amenda contraventionala in valoare de 250 lei:
In subsidiar:
- anularea titlului executoriu din dosar de executare nr. ... emis de MFP ? ANAF
MOTIVARE

In fapt (in ordine cronologica)
In octombrie 2013 am primit la domiciliul din X somatie si titlu executoriu emise de MFP ? ANAF pentru suma de 25 lei.
Nestiind despre ce este vorba m-am deplasat la institutia respectiva ca sa aflu ca este vorba despre o amenda. Pentru a vedea despre ce fel de amenda sunt bun de plata si pentru a intra in posesia unei copii a procesului verbal de constatare a contraventiei, am facut o cerere inregistrata la registratura institutiei sub nr. .. /.....
Am primit in cutia postala raspunsul, adica o copie dupa acest proces verbal de constatare a contraventiei ......., impreuna cu procesul verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare, in care, am constatat ca adresa de domiciliu la care s-a facut afisarea este gresita, adica Y.

In drept
Nerespectarea procedurilor de comunicare a Procesului Verbal de constatare a contraventiei prin afisare la domiciliul contravenientului - conform art. 27 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prin afisarea la alta adresa, fapt ce a dus la neinformarea mea asupra procesului verbal de constatare a contraventiei seria ........ si imposibilitatea de a beneficia de plata la jumatate a amenzii in 48 ore de la data comunicarii, asa cum rezulta din art. 28 al (1) din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa dispuneti admiterea plangerii formulata de subsemnatul si, pe cale de consecinta, sa dispuneti prescrierea executarii sanctiunii contraventionale stabilita in procesul verbal susmentionat, constand in amenda contraventionala in valoare de 250 lei, ca urmare a nerespectarii procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei prin afisare la domiciliul contravenientului si depasirii termenului legal de prescriere prevazut la art 14 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare si de asemenea sa dispuneti anularea titlului executoriu din dosar de executare nr. ...emis de MFP ? ANAF......

In probatiune, anexez la prezenta:
- Copie proces verbal de constatare a contraventiei;
- Copie proces verbal de comunicare procesului verbal de constatare a contraventiei a contraventiei;
- Copia actului de identitate;
- Copie somatie si titlu executoriu ANAF........
- Copie cerere nr .../...... depusa la registratura DFP........
- Copie adresa de raspuns a DFP........ impreuna cu copie plic

Baza legala:
Ordonanţa Guvernului nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor - actualizată
?ART. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.?
?ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.?
?ART. 28
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.?

Deci sa mai depun o hartie intitulata cum ? ca sa mai solicit odata
prescrierea executarii sanctiunii contraventionale stabilita in procesul verbal mentionat, constand in amenda contraventionala in valoare de 250 lei, ca urmare a nerespectarii procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei prin afisare la domiciliul contravenientului si depasirii termenului legal de prescriere prevazut la art 14 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor ?

Va multumesc.

Ca sa completez, CNADR a afisat PV la o adresa de domiciliu de acum peste 15 ani. Eu am demult CI pe adresa actuala.
Va multumesc inca odata pt amabilitatea dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte fabianv fabianv Am primit de la Directia Fiscala BV o instiintare cu nr. dosar de executare si tTitlu executoriu pentru o amenda rutiera din 2010. Acasa nu am primit pana acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)