avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia de a asigura sursa de incalzire alternativa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia de a asigura sursa de incalzire alternativa in apartamentele debransate

Buna seara
Va prezint urmatoarea situatie:intr-un imobil cu n apartamente,sunt cateva nelocuite,care au primit acordul de la administratie sa se debranseze de la caldura(centrala blocului).In urma cu un an prin hotarirea Adinarii generale a Asociatiei,o parte din locatari si-au montat centrale individuale,iar centrala blocului a fost pusa in conservare.In aceste conditii,in apartamentele neincalzite din cauza frigului ingheata si se sparg tevile de apa,afectand apartamentele din vecinatate ,cat si confortul termic al acestora.Exista vreo prevedere legala care sa-i oblige sa asigure macar siguranta vecinilor daca nu cumva un minim de caldura in apartamente fie ele si nelocuite?Cine suporta despagubirile catre ce afectati,proprietatii care nu au caldura sau cei care le-au aprobat debransarea neconditionat?
Va multumesc
Faceti o poza sa-l vedem si nou ca e de vestul salbatic.

Este intr-un bloc asa ceva?
Nelocuit, cu apa neoprita (adica a lasat robinetele sa curga sau ce?), ferestrele lasate deschise....

Chemati pompierii sa-i sparga usa si inchideti apa si geamurile.

Proprietarul este mort? Este plecat din tara, a disparut fara urma, e la Balaceanca?
Ce s-a intamplat cu el?

Cu stima.
Proprietarul are o alta resedinta,iar apartamentul e locuit vara de o persoana care se recomanda ruda cu acesta.Odata cu venirea frigului dispare si ruda si mai apare din cand in cand.Administratia nu cunoaste sau pretinde ca nu are nicio adresa de contact cu proprietarul.Cam asa stau lucrurile.Proprietarul nu e la Balaceanca,noi insa suntem pe drum.Cand spun ca apa nu e inchisa ma refer la faptul ca apartamentul are un robinet general ,care daca ar fi fost inchis,nu avea ce sa inghete,Intr-un final a aparut ruda ,care a inchis robinetul;foarte afectata
Cu aceeasi stima
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
bellefille, utilizator
Pfiuuu bine ca s-a rezolvat. Deja suna a scenariu de Hitchcock.
Asa ca intrebare, ce fel de apartamente sunt astea cu robinet general de apa, ca eu n-am auzit de asa ceva pe la blocuri? Nu de alta dar sunt curios. Sunt in Bucuresti asa ceva?

Cu stima.
Asa ca intrebare, ce fel de apartamente sunt astea cu robinet general de apa, ca eu n-am auzit de asa ceva pe la blocuri? Nu de alta dar sunt curios. Sunt in Bucuresti asa ceva?


Exista robineti generali (nu colonei, fruntasi sau soldati) in toata lumea civilizata, ca sunt locuri unde tehnica ajunge mai tarziu nu trebuie sa ne facem griji, o sa ajunga...
@rwkovacs,
Toate apartamentele au prevazute robineti de separare, asa-zisii robineti generali/principali. Acesti robineti fac legatura apartamentului cu coloana verticala (comuna) printr-un teu. Prin inchiderea acestui robinet se opreste furnizarea apei in repectiva locuinta. Din acest motiv li se spune robineti generali. Sigur, pentru ca in RO, la blocurile vechi (majoritatea) a fost adoptat sistemul vertical de distributie a utilitatilor, astfel ca un apartament cu mai multe camere ar putea avea mai multe coloane verticale pentru apa (bucatarie, baia 1, baia 2, etc.). Fiecare coloana are robinetul ei de separare. Acesti robineti sunt extrem de utili: se inchid atunci cand pleci de acasa pe o perioada mai mare de timp - prevenim un eveniment neplacut - o inundatie, apoi sunt utili atunci cand chemi un instalator sa-ti repare un robinet interior - inchizi „generalul”, elimini presiunea si intervii in siguranta in instalatia interioara. In mod sigur, cred ca si la Cluj aveti „generali”...

Alte discuții în legătură

Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)