avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia de a asigura sursa de incalzire alternativa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia de a asigura sursa de incalzire alternativa in apartamentele debransate

Buna seara
Va prezint urmatoarea situatie:intr-un imobil cu n apartamente,sunt cateva nelocuite,care au primit acordul de la administratie sa se debranseze de la caldura(centrala blocului).In urma cu un an prin hotarirea Adinarii generale a Asociatiei,o parte din locatari si-au montat centrale individuale,iar centrala blocului a fost pusa in conservare.In aceste conditii,in apartamentele neincalzite din cauza frigului ingheata si se sparg tevile de apa,afectand apartamentele din vecinatate ,cat si confortul termic al acestora.Exista vreo prevedere legala care sa-i oblige sa asigure macar siguranta vecinilor daca nu cumva un minim de caldura in apartamente fie ele si nelocuite?Cine suporta despagubirile catre ce afectati,proprietatii care nu au caldura sau cei care le-au aprobat debransarea neconditionat?
Va multumesc
Reproduc ce a scris doamna:

.Cand spun ca apa nu e inchisa ma refer la faptul ca apartamentul are un robinet general ,care daca ar fi fost inchis,nu avea ce sa inghete,Intr-un final a aparut ruda ,care a inchis robinetul;foarte afectata


A scris ca apartamentul are un robinet general. Asta nu putea fi decit daca are alimentare pe orizontala si nu pe verticala cum este la blocuri unde exista robineti pe fiecare coloana care traverseaza un apartament.

Nu va grabiti ca fata mare la maritat si trageti concluzii pripite.

PS: Asa ca idee sa stiti ca la marea majoritate, acei robineti de coloana ca sa-i poti inchide, trebuie sa pui lampa de gaz pe ei si sa faci tot felul de manevre.

Sara buna.
Nu va grabiti ca fata mare la maritat si trageti concluzii pripite.

Asa ca idee sa stiti ca la marea majoritate, acei robineti de coloana ca sa-i poti inchide, trebuie sa pui lampa de gaz pe ei si sa faci tot felul de manevre.


Ne scuzati ca ne grabim ca fata mare la maritat, noi aici vorbeam de blocuri civilizate nu de cele care mai pun lampa de gaz ca sa inchida un robinet!!
Dar sa va explic cum este la noi in condominiu, la intrarea in bloc avem un robinet (pe bila) care opreste apa calda, apa rece in tot blocul (in cazul unei avarii la coloana generala), din coloana generala pleaca spre bai si bucatarii coloanele verticale care au absolut toate robineti pentru fiecare coloana (in cazul unei avarii pe una din coloanele verticale care duc spre apartamente se opreste doar acea coloana nu sufera tot blocul), din aceste coloane pleaca pe orizontala spre fiecare apartament alimentarea cu apa calda si rece (care fiecare are un robinet cu bila in cazul unei avarii la unu din apartamente isi opreste fiecare proprietar).
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)