avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul CASS

Contributia CASS angajat si angajator, se aplica si pentru prima anuala din profitul net al societatii?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 18:40, 4 Mai 2009
Prima anuala acordata cui?
Se aplica pentru toate veniturile de natura salariala, cu unele exceptii.
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate, potrivit art. 257 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, contribuţia lunară a persoanei asigurate se aplică asupra veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit. Persoanele juridice sau fizice la care asiguraţii îşi desfăşoară activitatea au obligaţia să calculeze şi să vireze contribuţia angajatorului asupra fondului de salarii, datorată pentru asigurarea sănătăţii personalului din unitatea respectivă, astfel cum este prevăzut la art. 2581 din aceeaşi lege.
Prin fond de salarii realizat, în sensul legislaţiei privind asigurările sociale de sănătate, se înţelege în temeiul art. 256 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, totalitatea sumelor utilizate de o persoană fizică şi juridică pentru plata drepturilor salariale sau asimilate salariilor.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri salariale Marius Nou Marius Nou Vreau sa va intreb daca atunci cand primesc salariu compensatoriu(in urma concedierii din motive ce nu tin de persoana angajatului) trebuie retinut din el ... (vezi toată discuția)
Taxe sanatate aristel aristel am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Contributii cas consilieri locali Gheorghe Giura Gheorghe Giura Potrivit Legii 209/2009 art. 26 alin.1 ,,contributia de asigurari sociale nu se datoreaza asupra sumelor reprezentand indemnizatia de sedinta pentru ... (vezi toată discuția)