avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca

Buna ziua
O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ore/zi. Beneficiaza in egala masura de aceleasi zile de concediu de odihna la ambele institutii? (in cazul institutiei noastre unde are 4 ore/zi ar beneficia de 25 zile de concediu la program de 8 ore/zi)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 7 Februarie 2014
Concediul de odihna este un drept la care salariatul nu poate renunta. Atat la functia de baza cat si la functia cu care face cumul, salariatul va beneficia de acelasi drepturi in ceea ce priveste concediul de odihna.
Intre cele doua contracte nu exista nici o diferenta cu privire la concediul de odihna.
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat?
sectorul bugetar
OK dar daca are 4 ore la o institutie = 25 zile concediu de odihna; 4 ore la alta institutie=25 zile de concediu de odihna. Sa inteleg ca va beneficia in cursul unui an calendaristic de 50 zile concediu de odihna?
Va beneficia de zile de concediu stabilite prin contract... perioada efectuarii a concediilor poate fi diferentiala sau identica...
Dar, o situatie diferita este cea prevazuta concediul de odihna ale salariaţilor din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare
" HG 250/1992
Art. 3 (1) Salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu o normă întreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
(2) Salariaţii care sunt încadraţi cu jumătate de normă la două unităţi au dreptul la concediu de odihnă la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.
(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de normă care depăşesc o normă întreagă,îşi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihnă, în aşa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor încadraţi cu o normă întreagă."
@ elisa_2000

Salariatii care sunt incadrati cu jumatate de norma la doua unitati au dreptul la concediu de odihna la ambele unitati, proportional cu timpul lucrat.

Asadar, va beneficia de numai 26 de zile lucratoare de CO.

Alte discuții în legătură

C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la doua locuri de munca jombi jombi Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti daca un angajat care lucreaza la o scoala si la un spital poate beneficia de concediu de odihna la ambele locuri de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna sofronieroxana sofronieroxana Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)