avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A.N.R.S.C - modificarea legislatiei privind sistemul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A.N.R.S.C - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare

As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit obligarea proprietarilor, prin sigilarea repartitoarelor la o anumita pozitie, de a nu putea regla temperatura in propria locuita (evident, valabil chiar daca poate nu locuiesti in apartament pentru un timp indelungat). La Asociatia noastra de Proprietari, sector 2 zona Teiul Doamnei, a fost afisat la vizier ca saptamana viitoare vor veni pt a verifica si sigila repartitoarele la o anumita pozitie astfel ca daca proprietarul doreste sa inchida acele repartitoare sau sa reduca temperatura in apartament nu mai poate s-o faca. Imi puteti spune care este baza legala prin care firmele autorizate de catre ANRSC au dreptul sa vina pe o proprietate privata si sa faca acest lucru atat timp cat acele repartitoare au fost inventate si montate tocmai pt ca fiecare sa-si controleze consumul si-n egala masura ce temperatura ambientala sa aiba in locuinta? Cred ca am fost destul de explicita. multumesc anticipat pt raspuns
Deocamdata este o initiativa legislativa.
Nu este nimic adoptat.
Cred ca faceti putin confuzie intre repartitoare si robineti termostatati.
Poate vor sa va blocheze robinetii termostatati. La repartitor ce sa blocheze ????
Oricum este o prostie. Daca aveti avarie si se intampla ceva la un calorifer nu trebuie sa inchidet din robinet sa nu inundati vecinii ?

Parca s-au sclerozat toti din pricina repartitoarelor. Este aberant sa auzi asa ceva.

Jesus Christ !

Doamna dati-le sa faca testul asta celor care au scris aberatia aceea la dvs. in asociatie.

Asa de vineri testul Rorschach explicat haios :
[ link extern ]


Cu stima,
Rorschach
adica sa inteleg din raspunsul dvs. ca nu exista in acest moment o baza legala prin care sa aiba dreptul sa intre in apt si sa sigileze - la o anumita pozitie - repartitoarele.
da, de robineti este vorba, adevarat.
Puteti sa depuneti online o petitie direct pe site-ul ANRSC sa va raspunda la acesta intrebare.
Va va veni pe mail un raspuns in citeva zile. Cu acel raspuns cred ca va veti clarifica intrebarea, ca sa nu va mai spun ca veti avea si un raspuns legal din partea autoritatii in domeniu.

Eu din ce stiu nimeni nu va poate obliga la asa ceva.

Cred ca persoanele respective au o problema la mansarda.
Recomand sa faca testul neaparat :).

Cu stima,
Rorschach
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
rwkovacs, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)