avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea chiriasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea chiriasilor

Buna ziua .Am cumparat o casa cu chiriasi si in luna Mai li se expira contractul dar se pare ca nu vor pleca de buna voie ,Vroiam sa stiu daca la expirarea contractului v-a trebui sa apelez la un executor judecatoresc sau la expirarea contractului nu mai au nici un drept si ii spot scoate afara de manuta.Ms anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:46, 8 Februarie 2014
Din pacate daca chiriasii nu pleaca de buna voie solutia legala este sa obtineti o hotarare judecatoreasca de evacuare.Exista si alte metode inchidere utilitati etc,metode pe care nu le recomand deoarece chiriasii pt a va sicana pot formula plangere penala.
De acord, plus ca mai incolo tot pe dv. va costa sa repuneti lucrurile in functiune.
Trebuie notificati, aratata paguba pentru neeliberarea la timp (daca exista o paguba), sau, mai degraba, va intelegeti cu ei.
1831: evacuarea se face in baza unei hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apartamentul dupa termenul ... Victor Gabriel Victor Gabriel Sint proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apt dupa termenul din contract. Zice ca e la servici in data cand elibereaza si ma gindesc sa ii scot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)