avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apartamentul dupa termenul ...

Sint proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apt dupa termenul din contract. Zice ca e la servici in data cand elibereaza si ma gindesc sa ii scot lucrurile si sa i le las in fata usii. Este ilegal sa procedez astfel daca expira contractul dar el nu vrea sa elibereze?
Singura metoda legala 100 ,%este evacuarea prin instanta .Restul metodelor haiducesti, schimbarea yalelor,închiderea utilităților pot duce la formularea umor plângeri penale de către chiriaș.i,cu scopul de a sicana, trage de timp etc..
Initial notificati oficial locatarul cu obligatia eliberarii spatiului-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Nu va hazardati sa umblati la bunurile locatarului deoarece va asumati riscuri
Buna ziua!

Transmiteti chiriasului o notificare prin care ii comunicati ca nu doriti prelungirea contractului dupa ajungerea la termenul din contract si eliberarea imobilului.
Ulterior, daca acesta nu pleaca, formulati o cerere de chemare in judecata pentru evacuarea lui.
~ Conținut șters la cerere ~
Este o procedura speciala în NCPC.,art 1033 și următoarele.Procedura se poate uzitate în anumite situații exista și evacuare pe drept comun,durează mai mult etcetc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silita doinamn doinamn Buna ziua, Am un fost chirias care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Chiriașii nu au plătit chiria din luna mai miha12 miha12 Chiriași nu au plătit chiria din luna mai, contractul este valabil până în 31.12.20. Contractul este depus la anaf. În contract am scris ca rezilierea ... (vezi toată discuția)