avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant sau domiciliu permanent - care ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant sau domiciliu permanent - care sunt riscurile pt proprietari?

Buna ziua, ma roaga un domn sa ii fac viza de flotant, eu sunt proprietar. Nu vrea sa imi ocupe si spatiul, ii trebuie doar viza. La ce riscuri ma expun? sunt aceleasi ca si in cazul in care i-as face buletin? sau mai mici?

Va spun ce notiuni am si la ce nivel de cunoastere al problemei am ajuns:
1. inteleg e mai convenabil pentru proprietar sa faca viza de flotant pt ca aceasta nu poate depasi un an, iar buletinul e valabil 10 ani
2. daca ma trezesc ca vrea sa ocupe spatiul ce fac? banuiesc ca nu il pot opri si nici evacua odata ce mi-am dat consimtatmantul, nu? poate doar in instanta...
3. amenzile flotantului pot veni pe rolul meu fiscal de la acea adresa? e vreo situatie in care pot ajunge sa platesc amenzi/impozite/alte ponoase pt el? (poate in cazul flotantului nu este un pericol, dar daca i-as face buletin? ar deveni reale riscurile de mai sus?)
4. daca isi inmatiriculeaza o masina in ce situatie apar pericole pt mine? flotant sau domiciuliu?
5. pentru prelungirea vizei de flotant este automat nevoie din nou de acordul meu, nu?
6. ca sa fiu sigur: viza de flotant = domiciliu temporar/viza de resedinta/resedinta
temporara? ca am gasit tot felul de exprimari

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 9 Februarie 2014
Riscurile sunt aceleasi si in cazul buletinului si al vizei de resedinta, insa facandu-i viza, va confruntati cu aceste riscuri de situatii neplacute pe o perioada scurta de timp.
Puteti sa nu il primiti in locuinta, nu are ce va face, nimeni nu o sa vi-l bage cu forta.
Situatii neplacute pot fi- corespondenta nedorita- instiintari, somatii, citatii in instanta, facturi etc, amenzi; impozite pe masinile lui- sa fiti conditionat de plata acestora pt a obtine certificate fiscale; adeverinte pt ajutor de caldura ca ex de la administratia financiara.
Pot aparea o sumedenie de situatii care sa va faca sa regretati ca v-ati dat acordul sau poate nu apare nimic si nu aveti nicio neplacere, nu aveti cum sa stiti acum.
Corect e ca omul sa isi faca viza sau sa isi schimbe buletinul pe adresa la care locuieste efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Pentru flotant - riscuri Daniela51 Daniela51 Daca bag pe cineva flotant,ce drepturi are acea persoana?Iar daca eu consider ca nu mai merita ce trebui eu sa fac? Ce acte trebui pentru flotant? (vezi toată discuția)
Viza de flotant adramarw@yahoo.co.uk adramarw@yahoo.co.uk Buna seara, am fost rugata sa ajut o persoana care doreste sa isi inmatriculeze masina in Bucuresti. Pentru aceasta ar avea nevoie de o viza de flotant la ... (vezi toată discuția)