avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Demisie administrator si dosar insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Demisie administrator si dosar insolventa

Buna ziua,
La societatea unde lucreaza sotul meu si este si asociat exista urmatoarea situatie: sunt 7 asociati, unul dintre asociati a fost si administrator si director general pana in luna 06.2013. In luna 06.2013, in urma unei AGA a fost numit un alt administrator dintre angajatii companiei, acesta nu este si asociat. Fostul administrator a fost revocat din motivul ca isi facuse (impreuna cu un alt asociat) o firma cu acelasi profil si treceau marfa prin firma lor + indatorau societatea la furnizori fara sa mai plateasca. Dupa aceasta schimbare fostul administrator a plecat din firma cu o mare parte dintre clienti. Din aceasta cauza si din cauza datoriilor mari la furnizori acumulate in timpul mandatului sau
noua conducere nu a mai putut redresa compania. O mare parte dintre angajati si-au dat demisia si au plecat. Societatea este in imposibilitate de a-si mai desfasura activitatea din lipsa de fonduri si din cauza imposibilitatii asociatilor de a se intelege. In prezent societatii i-a fost deschis dosar de insolventa de catre unul dintre furnizori (avea termen pe 04.02.2014).
Din pacate din cauza divergentelor dintre asociati si a dosarului de insolventa noul administrator si-a dat demisia. Nici un asociat nu s-a prezentat la Tribunal pentru a recunoaste starea de insolventa (a fost dat un nou termen pe 24.03.2014). A fost intrunita o AGA dar nu s-au putut intelege pentru numirea unui nou administrator si recunoasterea insolventei. Ce se poate face in aceasta situatie? NU mai sunt bani pentru abonamentele de telefonie, salarii, chirii, leasing-uri iar pentru a le suspenda ni se cere dovada intrarii societatii in insolventa. Cum pot functiona societatea fara administrator? Cine raspunde?
Sotul meu are 19% parti sociale, nu a fost administrator - sunt 4 asociati cu 19%, unul cu 5% si inca 2 care au impreuna 19%.
Sotul meu vrea sa recunoasca starea de insolventa. Ce poate face in acest moment? Termenul de 24.03.2014 este indepartat si pana atunci vor curge datorii. Se poate adresa ONRC pentru suspendarea activitatii din lipsa unui administrator? Va rog sa ne ajutati cu o solutie.
Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:08, 28 Aprilie 2014
Ghica Mihaela a scris:
Cum pot functiona societatea fara administrator? Cine raspunde?

Instanta numeste un administrator judiciar (sau dupa caz, lichidator) care se ocupa de firma. Administratorul judiciar are instrumentele si legea prin care ori redreseaza firma ori o lichideaza. Nu va faceti probleme.
In ceea ce il priveste pe sotul dvs., poate sta linistit daca nu a contribuit la ajungerea firmei in starea de insolventa/faliment, daca s-a opus in scris, in sedinte sau adunarile generale, daca opiniile sale au fost consemnate ca atare, nu exista nici un risc in a i se atrage raspunderea personala in calitate de membru in organele de conducere si/sau supraveghere din cadrul sociatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat-administrator din srl aflat in insolventa vendeta vendeta sant asociat 50-50 la un srl. cu fostul sot. in urma divortului, acesta mi-a interzis accesul in societate si implicit la toate actele si la ceea ce se ... (vezi toată discuția)
Abuzul asociatului-administrator fata de celalalt asociat vendeta vendeta srl cu doi asociati-administratori( sot-sotie). la scurt timp de la infintare, se ia un credit de la banca pentru achizitionarea a 50% din alt srl la care el ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie administrator Melidna12 Melidna12 Buna ziua, am o problema destul de complicata, sunt asociat si administrator intr-o firma cu inca 2 asociati. Ca multe alte firme din tara nici noi nu am avut ... (vezi toată discuția)