avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare bunuri din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare bunuri din succesiune

Va prezint urmatoarea speta:
A trebuit sa efectuam succesiune dupa defunctii nostri parinti. Din cei 4 succesori unul a refuzat sa se prezinte , motiv pentru care succesiunea s-a finalizat la judecatorie; nici aici al 4-lea succesor nu s-a prezentat.
Bunurile imobile au fost disputate intre cei prezenti, urmand ca ei sa plateasca sulta pentru cota parte a celui absent.
Absentul refuza in continuare orice dialog, motiv pentru care nu-I putem inmana sulta.
Intrebare: putem instraina prin vanzare partial sau total mostenirea fara sa ne fi achitat obligatia din Hotararea judecatoreasca? Repet nu din vina noastra.
Mentionez ca Hotarirea a fost definitive si irevocabila, este din anul 2006 si neatacata pana azi.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:42, 16 Februarie 2014
Pentru D-soara AVLIL:
Problema se pune in felul urmator: deja am o oferta de vanzare partiala. Ca sa vand prima conditie este sa fac Cadastru. Este posibil ca notarul care autentifica vanzarea sa refuze tranzactia pe motiv de neplata a sultei. In acest caz nu mai are rost sa ma obosesc sa fac cadastru.
As fi preferat de 1000 de ori sa platesc sulta dar mi se inchide usa in nas cu mentiunea::" nu ne deranjati!!!" Acelasi mesaj l-a obtinut si judecatoarea pe perioada disputarii succesiunii..
E ceva necontrolabil de mine: nu vrei sa participi la succesiune,nici nu contesti succesiunea, la care nu te-ai prezentat, nici nu vrei sa primesti sulta! Atunci ce vrei? Doar sa ma sicanezi?
Cam asa se pune problema......
Multzumesc tuturor carfe ma inteleg si care intra in dialog.
De ce sa nu poata

ma gandeam ca e notata sulta in cartea funciara sau notarul va solicita un act fie declaratie de la mostenitor ca nu mai are pretentii, fie o dovada ca s-a achitat sulta sau ca nu mai e in drept s-o ceara si nu poate sa vanda din pricina asta, de aia am zis ca trebuie ca instanta sa constate ca e prescris dreptul la actiune al celuilalt ( ceea ce ar dura) sau daca nu e mult ca suma, plateste in cont la CEC.
Bineinteles ca poate incerca la notar fara nicio actiune, insa nu cred ca merge, poate ma insel.
Dreptul creditorului e prescris, insa nu notarul constata asta.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Se poate si mai rau de atat? Oanuk Oanuk Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurta, si la obiect: am avut o garsoniera, dobandita inainte de casatorie, si acum 1 an, am dat-o prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)