catalin1980 a scris:
iuli_c a scris:
absint a scris:
iuli_c a scris:
nu sunt forme ale unitatii naturale de infractiune
a.infr simpla,continuata ,deviata
b.infr simpla,continua,deviata
c.infr simpla,complexa,deviata
B. de unde iei grilele? Udroiu editia a 5-a?
As vrea sa stiu daca grilele lui Danilet din 2014 sunt bune.
barem ac
continuata,complexa-unitate legala
la b sunt toate de la unitate naturala,probabil n-ai vazut negatia din ipoteza grilei
r-udroiu,raducan in principal
si danilet e bun la fixat materie elementara,dupa prima citire a codurilor...
Unitate naturala-simpla continua deviata.restul unitate legala.
Daca A si C au fiecare in continut cel putin o infr de unitate naturala,iar enuntul are o negatie(nu sunt forme ale unitatii naturale), cum sa iei A si C ?
pt ca in enumerarile de la ac sunt strecurate ,,continuata ,,si ,,complexa,,care nu sunt unit naturala iar la b sunt numai unit naturala iar ipoteza e cu ,,nu,,
infractiunea de lovire
a.nu poate fi retinuta niciodata in concurs real cu o infractiune de omor asupra aceleiasi victime
b.este absorbita intotdeauna in infr de omor asupra aceleiasi victime
c.poate intra in concurs ideal cu o infr de vatamare corporala
Eu zic ca nu e in regula.Daca variantele A si C au cate o infr care este unitate naturala,nu poti sa iei ca nu e unitate naturala.parerea mea
iuli_c a scris:
infractiunea de lovire
a.nu poate fi retinuta niciodata in concurs real cu o infractiune de omor asupra aceleiasi victime
b.este absorbita intotdeauna in infr de omor asupra aceleiasi victime
c.poate intra in concurs ideal cu o infr de vatamare corporala
La b,depinde cum o iei. Daca lovirile se produc in aceeasi imprejurare cu omorul,se absorb. Daca lovirea s-a produs inainte,sa zicem,cu cateva ore, iar ulterior faptuitorul ia decizia sa o omoare,eu zic ca se ia concurs real,nu se absoarbe.
bc,zic..
infr de vatamare corporala
a.care a avut ca urmare avortul absoarbe in orice situatie intreruperea cursului sarcinii
b.nu poate fi retinuta in forma tentativei in modalitatea producerii unui prejudiciu estetic grav si permanent
c.in varianta agravanta se poate comite doar cu intentie calificata prin scop