nicky123 a scris:
ma scuzati repet intrebare CPP:316-1 DACA ORDONANTA DE CLASARE nu cuprinde motivele in fapt si drept se comunica si o copie a REFERATULUI OCP,intrebarea mea este daca P efectueaza UP SI NU OCP atunci nu se va putea trimite o copie a referatului ocp ,in acest caz daca nici motivarea in fapt si drept nu e obligatorie cf 315-6 atunci ce se va trimite pesoanelor in cauza?
o sa ti raspund in masura in care am inteles. lipsesc cateva virgule si nu stiu daca asta ai vrut sa intrebi.
sa inteleg ca tu intrebi ce se intampla in cazul in care procurorul este cel care efectueaza urmarirea in cauza? pai e simplu. este obligat sa motiveze ordonanta. printre altele, 315(6) zice asa: "Menţionarea motivelor de fapt şi de drept este obligatorie numai dacă procurorul nu îşi însuşeşte argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penală..".
Avand in vedere ca aici nu e caz de insusire, pentru ca insusi procurorul este cel care a efectuat urmarirea penala, automat ordonanta de clasare trebuie sa fie motivata. Si aceasta, ordonanta, in copie, se va comunica.