avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Transfer cod sursa program
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Transfer cod sursa program

Daca achizitionez un program realizat conform specificatiilor clientului, codul sursa nu poate fi cumparat?
Cel mai recent răspuns: Sorin Eduard Pavel , Avocat 17:27, 12 Februarie 2014
Dvs. sunteti clientul care a dat specificatiile conform carora s-a creat programul?
in principiu, cel putin teoretic se poate daca programul este un asazis taylored program, adica un soft facut la comanda (ex un program specializat al unui calculator de proces parte a unui utilaj industrial). Acest lucru necesita insa un contract de transfer.

In general, pentru majoritatea programelor (Facility management, CAD/CAM, sisteme de operare, baze de date-ORACLE MS QL, etc), un astfel de transfer nu exista, ci se poate achizitiona doar licenta de folosire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare programe fara licenta Brokeru22 Brokeru22 lucrez la o institutie publica, si din numarul total de calculatoare jumatate nu au licenta pt windows-ul folosit. nici un calculator nu are licenta pt ... (vezi toată discuția)
Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)
6201 - activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) - drepturi de proprietate intelectuala? Popu Popu Buna, am o nelamurire daca eu ca PFA cu acest cod caen realizez programe la cererea/specificatiile clientului mai poate fi vorba cum ca eu as avea drept de ... (vezi toată discuția)