avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac extraordinara - clauza abuziva constatata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac extraordinara - clauza abuziva constatata abuziva conform 193 / 2000

Buna ziua,

Instanta a constatat conf. 193/2000 ca exista clauza abuziva si a dispus citez:

"Instanta va dispune si modificarea clauzelor prevazute in art. X din contractul de credit ..... in sensul de a se stabili de partile contractului, prin negociere, o clauza clara si explicita ..."

"Constata ca art. X din contractul de credit constituie o clauza abuziva in sensul art. 4 din L. 193/2000.
Dispune modificarea clauzelor cuprinse in art X care prevad .... , sub sanctiunea de __ lei/ zi de intarziere."

De asemeni:

a) eu nu am solicitat renegocierea clauzei abuzive;
b) L 193/2000 prevede express doar nulitatea clauzei si nu face vorbire despre renegociere.

Se poate utiliza o cale de atac extraordinara care sa inlature partea cu obligarea la renegociere care nu a facut nici obiectul cererii si care trece sipeste legislatia comunitara?

Va multumesc,

Cu stima
Robert Tanase
Cel mai recent răspuns: tase28 , utilizator 13:45, 10 Februarie 2014
Se poate folosi calea de atac (ordinara) a apelului. Cale extraordinara pt asa ceva nu exista, din pacate.
Am atacat decizia si in recurs, chiar si Banca a atacat-o - insa recursul a fost respins ramanand in vigoare decizia instantei de fond.

Sentinta este irevocabila. Ma intereseaza daca se poate sublinia ca decizia instantei reprezinta o incalcare a principiilor de drept comunitar invocate - in speta legea 193 / 2000.

Va multumec,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contractele de credit ContSters91450 ContSters91450 X-(Buna ziua, Am anumite nelamuriri in legatura cu o speta privitoare la un contract de credit pentru nevoi personale. Concret, o persoana a incheiat cu un ... (vezi toată discuția)
Comisioane abuzive dmarcel dmarcel In anul 2006 am contractat un credit ipotecar in continutul caruia se afla si clauze abuzive. Daca a suferit modificari prin acte aditionale servite din partea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)