Instanta a constatat conf. 193/2000 ca exista clauza abuziva si a dispus citez:
"Instanta va dispune si modificarea clauzelor prevazute in art. X din contractul de credit ..... in sensul de a se stabili de partile contractului, prin negociere, o clauza clara si explicita ..."
"Constata ca art. X din contractul de credit constituie o clauza abuziva in sensul art. 4 din L. 193/2000.
Dispune modificarea clauzelor cuprinse in art X care prevad .... , sub sanctiunea de __ lei/ zi de intarziere."
De asemeni:
a) eu nu am solicitat renegocierea clauzei abuzive;
b) L 193/2000 prevede express doar nulitatea clauzei si nu face vorbire despre renegociere.
Se poate utiliza o cale de atac extraordinara care sa inlature partea cu obligarea la renegociere care nu a facut nici obiectul cererii si care trece sipeste legislatia comunitara?
Am atacat decizia si in recurs, chiar si Banca a atacat-o - insa recursul a fost respins ramanand in vigoare decizia instantei de fond.
Sentinta este irevocabila. Ma intereseaza daca se poate sublinia ca decizia instantei reprezinta o incalcare a principiilor de drept comunitar invocate - in speta legea 193 / 2000.
Comisioane abuzive
dmarcel
In anul 2006 am contractat un credit ipotecar in continutul caruia se afla si clauze abuzive. Daca a suferit modificari prin acte aditionale servite din partea ... (vezi toată discuția)