avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Colaborare

Cineva vrea sa munceasca pentru o persoana care are un SRL. Cei doi se inteleg asupra faptului ca nu va fi nicio angajare, doar o sa colaboreze, iar cel care presteaza va fi platit in functie de veniturile aduse, adica cu un procent. Cum se poate colabora legal in acest context? Mentionez ca cel care presteaza nu are nicun fel de firma sau inteprindere sau altceva de acest gen.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 10 Februarie 2014
Se poate incheia un contract de comision.

Contractul de comision este mandatul care are ca obiect achizitionarea sau vanzarea de bunuri ori prestarea de servicii pe seama comitentului si in numele comisionarului, care actioneaza cu titlu profesional, in schimbul unei remuneratii numite comision .

Contractul de comision se incheie in forma scrisa, autentica sau sub semnatura privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision AJV AJV Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc? Multumesc de ... (vezi toată discuția)
Pot incheia contract de mandat ca pfa euely euely Buna ziua. Am o nelamurire si anume vreau sa stiu in ce conditii pot incheia contract de mandat pentru un cod caen secundar si daca da unde se inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara contract de munca full time, plata doar comision?? Ion.Me Ion.Me O agentie imobiliara ofera contract de munca pentru jobul de agent imobiliar- full time ( 8h/zi in birou), insa, fara plata salariului lunar, ci doar a unui ... (vezi toată discuția)