avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despagubiri inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despagubiri inundatie

buna ziua,
mai intai de toate precizez ca nu locuiesc in tara si acest lucru complica si mai mult situatia urmatoare.
Am in proprietate o garsoniera care a fost inchiriata inclusiv luna ianuarie 2014.In februarie s-a intamplat un eveniment neplacut si anume s-a produs o inundatie puternica-se pare datorita frigului?- care a afectat si locatia de sub proprietatea mea.In acea locatie activeaza un cabinet stomatologic.
Mentionez ca nu am asigurare si imi asum toate daunele provocate de inundatie,in schimb proprietarul incearca sa incarce plata despagubirii.
Reprezentantul meu a fost acolo si din relatarile acestuia se pare ca proprietarul doreste renovarea intregului spatiu, schimbarea scaunului stomatologic -care deja este vechi-pe motiv ca s-ar putea sa fie afectat dar nu a precizat nici dupa o saptamana daca este sau nu vreo problema cu acel scaun si mai mult cand s-a dus reprezentantul meu nu au fost lasati sa vorbeasca cu un evaluator de la o companie de asigurari intalnit acolo si desemenea nu a fost lasat sa faca constatarile necesare.
Proprietarul acuza si alte defectiuni datorate inundatiei care au fost combatute chiar in fata dumnealui de catre un angajat al cabinetului spunandu-i ca acele probleme sunt mai vechi.
Prin urmare consider ca se vrea ,,umflarea notei de plata,,si as dori sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie,cui sa ma adresez si pasii care trebuie sa-i urmez.
Va multumesc anticipat pentru sugestii profesioniste si la obiect.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:56, 20 Martie 2014
Intradevar apa se inchide din subsol,dar manevra se aplica numai dupa ce in fapt a avut loc inundatia,respectiv apar efectele la vecini care denunta situatia cu care confrunta
In cazul mentionat de mine situatia s-a produs la sfarsit de saptamana,vcinii cu copilul au constatat inundatia cu ocazia revenirii in apartament duminica seara-dupa ce inundatia produsese pagubele
A fost destul de greu de intervenit noaptea in subsol
Datorita manevrarii bruste asupra vanei tronsonului respectiv ,vana s-a fisurat,asa incat s-a produs inclusiv la nivelul subsolului tehnic inundatie
Cred ca mesajul meu a fost gresit inteles.El a fost postat aici intelegand ca sunt profesionisti care se ocupa si cu astfel de situatii si nu sa mi se raspunda cu alte cazuri in alte conditii si asa ne indepartam de la subiectul propriu zis.
Va multumesc pentru timpul acordat tuturor care au raspuns,dar asa cum am mentionat doresc sugestii pertinente si la obiect.
Revenind la subiect mai vreau sa adaug urmatoarele:
-inundatia s-a produs datorita unei defectiuni de la centrala din garsoniera mea.
-initial proprietarul cabinetului stomatologic a spus ca nu are asigurare,iar reprezentantul meu s-a intalnit la cabinet cu o persoana venita din partea unei companii de asigurari sa evalueze pagubele.Asa cum am mentionat reprezentantul meu nu a fost lasat sa discute cu acesta si nici sa faca constatari care m-ar ajuta sa estimez realist pagubele produse si deci valoarea despagubirii.
intrebari:
-ce motive ar avea proprietarul sa nu recunoasca ca are asigurare la locuinta?
-daca propriearul are asigurare,va primi despagubiri de acolo,urmand ca firma de asigurari sa-mi impute mie costurile?eu neavand locuinta asigurata. Iar in acest caz eu nu trebuie sa mai platesc nici o dauna proprietarului poate doar o despagubire ,,morala''.
-poate cineva sa ma lamureasca care sunt clauzele unei asigurari pentru locuinta.
-exista firme/persoane autorizate sa poata face evaluarea daunelor astfel incat constatarea lor sa fie luata in considerare intr-un eventual proces?
Va multumesc pentru raspunsuri la obiect.

Este problema proprietarului atat timp cat nu este el vinovat de producerea pagubei.

-daca propriearul are asigurare,va primi despagubiri de acolo,urmand ca firma de asigurari sa-mi impute mie costurile?eu neavand locuinta asigurata. Iar in acest caz eu nu trebuie sa mai platesc nici o dauna proprietarului poate doar o despagubire ,,morala''.

Da, va primi despagubiri iar asiguratorul isi recupera prejudiciul de la cel vinovat. Proprietarul poate primi daune materiale si morale

-poate cineva sa ma lamureasca care sunt clauzele unei asigurari pentru locuinta.

Gasiti clauzele pe site-urile asiguratorilor

-exista firme/persoane autorizate sa poata face evaluarea daunelor astfel incat constatarea lor sa fie luata in considerare intr-un eventual proces?

Da, se numesc "experti tehnici".

Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
elga50, moderator
Ultima postare a fost mult mai punctuala si daca o faceati de la inceput, nu mai incercau cei cu bune intentii, sa va relateze cazuri dintre care sa alegeti pe cel convenabil dv
.mtr090035 a scris:

Cred ca mesajul meu a fost gresit inteles.El a fost postat aici intelegand ca sunt profesionisti care se ocupa si cu astfel de situatii si nu sa mi se raspunda cu alte cazuri in alte conditii si asa ne indepartam de la subiectul propriu zis.
Mesajul nu a fost de inteles (nu ca ar fi fost inteles gresit)

-inundatia s-a produs datorita unei defectiuni de la centrala din garsoniera mea.
Proprietarul raspunde pentru daunele provocate (chiar si in lipsa) de bunurile proprii.

-initial proprietarul cabinetului stomatologic a spus ca nu are asigurare,iar reprezentantul meu s-a intalnit la cabinet cu o persoana venita din partea unei companii de asigurari sa evalueze pagubele.Asa cum am mentionat reprezentantul meu nu a fost lasat sa discute cu acesta si nici sa faca constatari care m-ar ajuta sa estimez realist pagubele produse si deci valoarea despagubirii.
- este de presupus ca acea persoana, era un cunoscut al pagubitului, care fcea o estimere benevola.

intrebari:

daca avea, polita trebuie sa fie antedatata evenimentului iar acest lucru nu poate fi fraudat, trebuind sa existe si o polita PAD aferenta.

Daca platiti ceva prin mediere, obtineti si un act doveditor, in care pagubitul sa consemneze faptul ca nu mai are alte pretentii.

La restul ati primit raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
nucu$, utilizator
Buna ziua,

data fiind situatia de mai sus am mediat cu proprietarul cabinetului stomatologic si am fost de acord sa platesc despagubirea ceruta,dar totodata am solicitat o declaratie notariala precum ca nu vor mai fi alte pretentii si nu va fi despagubit si de vreo firma de asigurari-in cazul in care are cabinetul asigurat-(Din cate stiu firma de asigurare va intoarce dauna asuprea mea si atunci eu va trebui sa platesc si firmei de asigurari)
Dansul este de acord sa recunoasca la notar primirea sumei si sa declare ca nu mai are alte pretentii,dar nu si faptul ca nu va fi despagubit si de vreo firma de asigurari.
Intrebare:In aceste conditii,cum ar trebui sa actionez eu?
Se poate deschide proces in conditiile in care eu doresc sa platesc despagubirea
ceruta?doar vreau sa ma asigur ca platesc o singura data.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)
Despagubire societate de asigurare simona-iulia simona-iulia Buna seara. Acum cateva saptamani mi s-a spart o teava in apartament, s-a produs o inundatie si vecinul meu a chemat firma de asigurari cu care avea contract. ... (vezi toată discuția)