avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta pentru asigurator de la administratorul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand eu si sotia venim la oras pentru medic, noi locuim la tara. Acum doua saptamani in apartament am gasit tavanul din baie inundat. Am vorbit cu vecinul si mi-a raspuns ca stie de situatie dar ca nu il intereseaza. In acel moment am contactat compania la care apartamentul este asigurat ei au trimis un evaluator pentru a constata dauna.Cei de la asigurare mi-au cerut in plus o adeverinta de la administratorul blocului pe care l-am poftit in casa pentru a vedea in ce situatie este baia mea. Acesta mi-a raspuns ca este vina vecinului dar nu imi poate da nici un fel de adeverinta ( devenind foarte recalcitrant) pentru ca vecinul care locuieste deasupra mea este fratele lui si nu vrea ii faca probleme. Tin sa precizez ca sunt o persoana foarte pasnica vresau doar sa imi rezolv problema. Cum pot reactiona fata de administratorul blocului pentru a avea acea adeverinta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:43, 9 Iunie 2017
Faceti o solicitare in scris, cu nr. de inregistrare/ data catre asociatia de proprietari/ administrator. Puteti trimite solicitarea prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti raspuns puteti deschide actiune in instanta impotriva administratorului si cere emiterea adeverintei plus daune morale.
Pentru recuperarea daunelor, probabil, firma de asigurari va actiona in instanta vecinul dvs. daca nu se va ajunge la o intelegere pe cale amiabila.
Voi actiona in acest fel. Va multumesc pentru timpul acordat.
O zi placuta va doresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari are atributii numai in gestionarea partilor comune, nu si a litigiilor dintre proprietari.

Se poate solicita asociatiei eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca inundatia nu a fost rezultatul defectiunilor partilor comune.
Solicitarea se adreseaza in scris cu nr de inreg. presedintelui asociatiei si nu administratorului.

Prin urmare asociatia nu are nicio obligatie sa elibereze o adeverinta de constatare a unui prejudiciu cauzat intre proprietari iar o actiune in instanta nu va avea nicio finalitate pozitiva pentru cel inundat.

Nu exista nicio obligatie a proprietarului sa obtina o adeverinta de la asociatia de proprietari, la fel cum nici asociatia nu are obligatia sa elibereze o adeverinta de constatare sau evaluare a pagubelor produse intr-o proprietate individuala ca urmare a inundarii de catre alt proprietar.

Asiguratorul locuintei are obligatia sa deschida dosarul de dauna in baza constatarilor facute de inspectorul de dauna si nu de catre terti si sa obtina documente, daca are nevoie, direct de la cei care au produs dauna.
Asiguratorul se poate adresa direct asociatiei daca considera necesar.

Informati in scris asiguratorul ca in cazul in care nu deschide dosarul de dauna si nu va despagubeste conform contractului de asigurare, veti sesiza ASF si initia o actiune in instanta pentru achitarea daunelor.

[ link extern ]

Asiguratorul se poate indrepta in instanta impotriva celui care a provocat dauna.
Va multumesc, dar va spun sincer ca eu nu am de gand sa chiem pe nimeni in instanta.Am sa scriu presedintelui asociatiei o solicitare si am sa clarific situatia cu compania de asigurari ( caci ei insista sa aduc o adeverinta pentru a imi putea despagubi dauna) asa cum m-ati sfatuit dumneavostra, si sincer nici cu vecinul nu vreau sa ma cert, vreau doar sa imi rezolv problema iar asigurarea sa ma despagubeasca in baza constatarilor facture de inspectorului de dauna.
Va multumesc pentru sfaturile acordate.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
Nicusorneacsu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicusorneacsu a scris:

eu nu am de gand sa chiem pe nimeni in instanta.




Dv aveti interesul primordial sa recuperati prejudiciul generat de inundatie
In urma concluziilor verificarilor inspectorului asiguratorului acesta va stabili o anumita valoare care va fi remisa dv
La randul sau ,asiguratorul pentru recuperarea sumei acordate dv -va promova actiune in regres impotriva celui care se face vinovat de inundatie

Alte discuții în legătură

Inundatie - obligatii asociatia de proprietari? oana781979 oana781979 Buna ziua. As avea nevoie de lamuriri pentru urmatiarea situatie. Avem urmatoarea problema. Vecinul de la 3 il indunda pe vecinul de la 2. Vecinul de la 2 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, apartamentul in care locuiesc fost inundat de catre ... ionita aurel ionita aurel Buna seara, Apartamentul in care locuiesc fost inundat de catre un locatar aflat la etajul superior,eu am asigurata casa si am chemat firma de ... (vezi toată discuția)
Asociatia nu elibereaza adeverinta pentru inundatie georgianaradu georgianaradu Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati daca puteti. Mi-a fost inundat apartamentul din cauza tevilor proprietate comuna. Am asigurare, dar asociatia ... (vezi toată discuția)