avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Perioada de monitorizare post adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Perioada de monitorizare post adoptie

Buna ziua!
Am o prietena care a adoptat un baietel de 4 ani si acum este in perioada de monitorizare post-adoptie. Adoptia a fost incuviintata in instanta judecatoreasca in urma cu cateva luni. Problema este ca desi initial a parut ca familia si copilul formeaza o familie, acum este foarte dificil sa continue relationarea. Copilul nu este deloc compatibil cu familia, mai ales cu prietena mea, de aceea s-a ajuns in situatia in care ei doresc sa anuleze adoptia, daca ar putea. Rapoartele celor care ii monitorizeaza arata ca copilul nu se adapteaza, si ca nici familia nu se adapteaza cu copilul. Se poate cere desfacerea adoptiei in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: fannatura , utilizator 10:20, 20 Februarie 2014
Se pare ca oficial DGASPC insista pe consiliere, psihologi, rabdare...etc... asa cum au facut si inainte de a se incuviinta adoptia, dar si ei recunosc neoficial ca este un caz deosebit, nu se asteptau sa fie asa probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfierea unui copil înfiat PandaC PandaC Buna ziua, Problema este următoarea acum 10-11 ani o cunoștința a adoptat o fetita de 2 ani jumate, care anterior fusese data în grija unei ... (vezi toată discuția)
Vizita parinte la gradinita Martonze Martonze Bună ziua. Ştim că părintele la care nu locuieşte copilul are drept de supraveghere asupra creşterii şi educaţiei copilului. În acest sens, are ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)