avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama naturala vrea sa ma dea in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama naturala vrea sa ma dea in judecata

Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie foarte ciudata. In urma unui scandal, mama mea a sarit sa ma bata si eu i-am tras o palma si am zgariat-o pe fata din greseala in timp ce incercam sa ma apar. Deja am doua dosare penale, unul pentru ca cica stateam in casa parintilor si altul pentru ca cica mi-am agresat mama, cand de fapt situatia a fost altfel. As dori sa stiu daca ea are dreptul sa ma bata nemaifiind minora? (am 24 de ani) Ce as putea face in cazul in care vrea sa se judece cu mine, ca a zis ca o sa ma taraie prin tribunale si ca nu stiu ce intentioneaza sa faca :O. Mai mentionez ca ea este bolnava psihic, sub tratament si se poarta foarte ciudat de mult timp si tot pe mine vrea sa ma scoata de nebuna.

Cum as putea sa ma apar impotriva acestei 'mame'?
Cel mai recent răspuns: chckcarmen , utilizator 17:46, 14 Februarie 2014
Cu martori , cu certificat medical pt vatamarile tale si tot cu certificat medico-legal ca are probleme de sanatate ...dar te vei lovi de mentalitatea "uite si pe fica aia care o chinuie pe mama ..am si eu parte de asemenea specimen " Cu faptul ca locuiesti acolo ..depinde de mai multe aspecte .. daca esti studewnta .. pina la 26 de ani trebuie sa te sprijine .. Sfat consulta un avocat atunci cind constatai ca lucrurile o iau razna .
"te vei lovi de mentalitatea "uite si pe fica aia care o chinuie pe mama ..am si eu parte de asemenea specimen"" Da, asa este... pana si cei de la politie imi vorbeau de parca eram ultimul infractor.

Dupa ce ca n-am cu ce ma intretine, mai vor sa-mi dea si amenda. Poate ca ma trezesc ca or sa ma bage si in puscarie...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
ContSters309576, utilizator
Data viitoare daca vreti sa va aparati, plecati din calea mamei, banuiesc ca nu fuge mai repede ca dvs, nu va aparati lovindu-va mama. Ca ati zgariat-o din greseala e una, ca ati palmuit-o peste fata, nu mai e aparare.
Daca nu sunteti student, nu aveti drept sa fiti intretinut de parinti si daca nu vor sa locuiti impreuna in casa lor, va pot evacua si au si motiv- violenta, in afara ca sunt proprietari si tolereaza la ei in casa pe cine vor.

Art. 193: Lovirea sau alte violente
(1)Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la 3 iuni la 2 ani sau cu amenda.
(2)Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectata sanatatea unei persoane, a carei gravitate este evaluata prin zile de ingrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda.
(3)Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Art. 199: Violenta in familie
(1)Daca faptele prevazute in art. 188, art. 189 si art. 193-195 sunt savarsite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevazute de lege se majoreaza cu o patrime.
(2)In cazul infractiunilor prevazute in art. 193 si art. 196 savarsite asupra unui membru de familie, actiunea penala poate fi pusa in miscare si din oficiu. impacarea inlatura raspunderea penala.


Bine, dar cine e persoana asta cu titulatura de mama? E dumnezeu? Daca vine cineva dupa tine sa-ti dea cu o scandura in cap si tu reusesti sa fugi si se impinge in usa, ca mai apoi sa ramana printre usi cu scandura ca in psihopatul ala din The Shining si sa fie in stare sa-ti dea in cap, tu stai sa-ti dea in cap? Usor va mai e unora sa judecati, pana la proba contrarie. Nu i-am dat o palma, am impins-o cu palma, gen ca sa ma apar si a parut ca si cum as fi palmuit-o. Daca ai fi participat vreodata la o incaierare, ai fi vazut ca se mai dau si pumni sau palme neintentionat atunci cand cineva ar incerca sa se apere de agresor. E o chestie instinctuala, nu poti sa te aperi fugind.
" Bine, dar cine e persoana asta cu titulatura de mama? E dumnezeu? ".
Daca pana la 24 de ani si avand sustinere materiala din partea dansei nu stii ce reprezinta pentru tine, DA, este chiar D-zeu. Poate-ti aduci aminte cine ti-a dat viata, cine te-a crescut si cine te intretine in prezent, in casa cui locuiesti. Sa ridici mana asupra parinteluii...
24 ani, fara resurse materiale, fara locuinta...S-o fi saturat si dansa.
(editat de moderator- atac la persoana)
Muta-te cu chirie, plateste chiria si utilitatile, intretine-te singura si fa bilantul de cati bani ar fi vorba. Pana acum ai avut un Dumnezeu, sa vedem sine va fi de acum incolo Dumnezeul tau. N-ai vrea sa-ti faci singura un drum in viata ? La varsta ta, ar cam fi cazul.



Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Sunt major dar student, mama ma poate da afara din casa ? darksideliar darksideliar daca am 25 ani, sunt la facultate anul 1 (m-am inscris acum), si adresa din buletin este cea unde locuiesc in prezent.. ma poate da mama afara din casa ? stiam ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului VulcuSimona VulcuSimona Studenta la facultate de stat, bursiera, in varsta de 24 de ani, parinti divortati, tatal recasatorit cu un copil minor iar mama, care mai are un copil in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)