avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecatoria imi da program de vizita marti si joi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecatoria imi da program de vizita marti si joi intre 17-20 si alternativ sfarsitul de sapt, iar Tribunalul imi anuleaza

Am obtinut hotarare judecatoreasca in ordonanta presedintiala program de vizita minora, la domiciliul meu la sfarsitul de saptamana alternativ cu sotia mea si in fiecare marti si joi intre 17-20, sa o iau pe fiica mea de la gradinita si la ora 20 sa o duc la sotia mea acasa. Aceasta a facut apel si a cerut sa mi se anuleze dreptul de vizita in zilele de marti si joi si a castigat. Martea o duceam la balet o ora , practic o luam de la gradi o duceam la balet si apoi la maica-sa , ca nu mai era timp sa stam macar la masa. Eu am invatat-o sa merga pe bicicleta, eu exersez cu ea o limba straina, o duc la ski, o invat sa aiba atitudine sa fie socialbila, maica-sa ma deleaga pe mine sa inscriu copilul la scoala, nu o intereaza cat costa un flotanta la o scoala buna.
Oare cand vor incheia domnii judecatori cu vechile cutume de a da copii mamelor, oare chiar nu au ratiune , nu citesc si ei niste studii de specialitate mai noi?? S-a dovedit clar ca stabilirea unui drept de vizita cenzurat pentru tati are efecte negative pt dezvoltarea psihica a copilului!!!
Mama copilului nu mai poate de dragul acestuia dar vacanta il abandoneaza la maica-sa la tara.
RUSINE JUDECATORILOR IMPIEDICATI IN VECHILE CUTUME!!! TREZITI-VA !! NU MAI DA-TI COPII MAMELOR SI APOI DUPA CE OBTIN PENSIA ALIMENTARA NE TRIMIT NOUA COPII SA AVEM GRIJA DE EI!!
=D>
Cel mai recent răspuns: CS1976 , utilizator 09:14, 12 Mai 2014
Revin cu o noua intrebare cu privire la situatia mea.
Fiica mea a stat cu mine in vacanta intersemestriala(saptamana mare) cu acordul mamei care nu putea lipsi de la serviciu, apoi de Pasti, apoi de 1 si 2 mai si sfarsitul de saptamana ce a urmat. Duminica seara am fost sa duc copilul la mama si acesta nu mai doreste sa ramana la ea. Nu a putut-o lua chiar si cu forta din masina. Am rugat copilul sa coboare, ca nu e bine sa facem asa si nu a fost de inteles. Ea vrea acasa la ea , ca acolo are camera ei, gadina ei, catelul ei, etc. Bineinteles ca dupa un timp am plecat acasa , nu am putut obliga copilul sa coboare dina masina.
Mama a sunat la 112, a venit politia la poarta , a iesit si copilul , au intrebat-o daca vrea sa merga la mama si aceasta a zis ca nu. Sotia insista la politisti ca sa ma amendeze, iar acestia au zis ca nu au de ce , deoarece nu tin copilul cu forta si ei nu au voie sa se atinga de copil.
Ieri , copilul mi-a spus sa vin la gradinita si m-am dus dupa amiaza la 17 la terminarea programului. Am asteptat-o pe mama , am sunat-o si mi-a zis ca o deranjez. Apoi pe la ora 20 a venit cu alt echipaj de politie care deasemenea nu a putut lua copilul.
Mama a facut plangere penala pe art 307 CP. Ma duc azi sa dau declaratie la cele intamplate. Deasemenea ma ameninta cu executorul judecatoresc.
Va rog sa ma intelegeti ca nu imi pot da copilul afara din casa sau din masina, nici nu vreau asta.Deasemenea nu pot sa nu ma duc seara la gradinita, m-ar ura mititica pt asta(ca am mai dus-o de doua ori la maica-sa si am fugit din casa cand nu era atenta si m-a certat si a plans cand ne-am reintalnit).deasemenea maica-sa imi cenzureaza telefonul si asta accentueza resemtimentele copilului fata de mama. Pensia o platesc la zi.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
CS1976, utilizator
sa cereti in instanta schimbarea domiciliului copilului la dvs.
Am cerut asta in procesul de divort care este in curs.

Dar pentru moment , ce sa fac in privinta copilului care nu vrea sa mearga la maica-sa? Este posibil ca politia sa imi dea amenda?
Este posibil ca executorul sa imi interzica sa ma duc seara la gradinita?
Dvs aveti program numai marti si joi, in zilele astea nu va poate interzice sa o luati de la gradinita, insa luand-o si in alte zile fara sa o duceti acasa, nu respectati masurile de incredintare si asta inseamna ca mama a fost indreptatita sa va faca plangere penala.
Puteti cere schimbarea locuintei prin ordonanta presedintiala.
Incercati sa convingeti copilul sa mearga acasa, incercati sa comunicati cu mama.
gi-jane2, moderator
Nu mai am program marti si joi, a reusit mama sa imi anuleze aceasta in apel.
Cred ca aveti dreptate, trebuie sa sun la Protectia Cpilului si sa anunt ca mama nu vine sa o ia de la gradinita, programul terminandu-se la ora 17.
Pe viitor asa voi face, sau daca mama va veni, vom pleca impreuna si copilul va pleca cu cine vrea. Am filmat episoadele cand copilul refuza sa plece cu mama si cred ca astea vor conta, am si martori doi vecini.
Pe mine bucura si ma face sa ma simt implinit, iubirea ce mi-o poarta fiica mea, pentru ca e clar ca ea vine dupa parintele la care tine mai mult si in care are incredere mai multa si nu stiu cum sa fac sa nu fie afectata. Dar vada ca fetita parca ea ma calauzeste pe mine si insista sa lupt ca ea sa revina acasa. Si asta ma face sa nu pot sta deoparte si sa astept sa se trezesca instantele.
CS1976, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)