avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Confiscare bun personal (nu telefon ) in incinta scolii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Confiscare bun personal (nu telefon ) in incinta scolii

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema. Am un baiat in clasa a VI-a care si-a dorit cadou de ziua lui o bratara de piele cu un cap de mort . A purtat aceasta bratara la scoala de anul trecut fara sa mi se spuna de diriginta, profesori ca ar fi ceva problema. Astazi a venit acasa sa imi spuna ca directoarea i-a retinut bratara la recomandarea unui parinte -politist-care se afla in incinta scolii.
Va rog sa imi spuneti daca este legal ceea ce s-a intamplat ? Maine doresc sa merg la scoala si as dori sa fiu informata. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cimpeanr , utilizator 09:09, 15 Februarie 2014
Scoala te obliga cel putin la decentza. daca acea bratara iese din acest criteriu , mergeti luati bratara si dati-o la copil acasa si in timpul liber.
Nu au voie sa poarte accesorii la scoala. A fost confiscata pentru a va fi inmanata dv., parintelui, si pentru a vi se aduce la cunostinta prevederile regulamentului scolar (desi ar fi trebuit sa-l cunoasteti de cand a dobandit copilul calitatea de elev).
Multumesc frumos de sfaturi, cunosc foarte bine care imi sunt indatoririle ca si parinte, precum si regulile de etica si comportament referitoare la institutia de invatamant si nu numai, normal asa ar fi daca este regulament acesta sa fie general valabil pentru toata lumea si aici ma refer la accesorii, machiajul fetelor, vestimentatie.
Da, asa doresc si profesorii sa fie, dar copiii pleaca la scoala de la parintii lor, nu de la profesori. Copiii, la randul lor, imprumuta comportamentele colegilor si se ajunge la astfel de evenimente. E neplacut si pentru directoarea aceea sa tina in custodie tot felul de prostii. Dar sa vedeti dulapurile dirigintilor ce gazduiesc ... :)
Sper ca ati rezolvat problema.
Multumesc elena138, da am rezolvat, domnul parinte politist si-a cam depasit atributiile pentru care se afla in scoala, am primit inapoi bratara cu scuzele de rigoare . Este foarte greu in ziua de astazi sa gasesti o cale de mijloc sa fie bine, unii copii merg la scoala cu tot felul de obiecte la care unii din noi ca parinti inca mai visam ca o sa avem vreodata, aici este vina parintilor pentru ca, cum sunt copiii, vin acasa si povestesc , isi doresc si ei ce vad, ei inca nu inteleg de ce el poate si altul nu. Eu nu ii dau voie cu telefon la scoala, nici nu ii dau bani cum fac altii, al meu primeste bursa de studii. Nu poti nici sa ii iei totul, asa am ajuns la un compromis cu acea bratara ,despre care si directoarea a spus ca nefiind cu tinte chiar nu deranjeaza pe nimeni. Poate daca ar fi scoala a parintilor ne-am descurca mai bine , desi cum fiecare copil e unic in felul lui, nu e sigur ca ar functiona :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)