avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... IMPOZIT FORFETAR O.U.G.34/2009
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

IMPOZIT FORFETAR O.U.G.34/2009

cateva intrebari :

1. la ce se aplica acest impozit forfetar ? la CIFRA de AFACERI ? sau la VENITURI??? dpdv al OUG 34/2009 este de fapt vreo diferenta intre cifra de afaceri si venituri ????? ca asa cum au spus-o in mass-media , s-au referit la cifra de afaceri , iar publicarea efectiva in M.O. se refera la venituri...

2. am o firma care din 1998 nu mai are NICI-O ACTIVITATE , insa predau lunar declaratiile aferente la administratia financiara, deci e 0 ( ZRO ) peste tot , si la aceste firme se plateste impozit forfetar???

3. cu TVA_ul , pt. masinile pe firma (autoturism ) , cum este? se deduce sau nu , ca din OUG eu nu inteleg nimic :(((
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 09:07, 20 Aprilie 2009
1.impozitul forfetar se aplica la venituri
2. chiar daca nu aveti activitate tot platiti impozit
3. pentru TVA exista niste distinctii. Deducerea a fost introdusa tocmai pentru ca multi romani si-au luat masini pentru scopuri personale , pe firma lor, si au evitat astfel plata TVA-ului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor tva trebuie sa plateasca impozit forfetar ? maarkyM maarkyM buna ziua, am deschis anul trecut PFA ,nu am avut decat cheltuieli (de infiintare) pe anul trecut ca si activitate,iar anul acesta tot decat ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)