avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Restructurare invatamant -titulari
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Restructurare invatamant -titulari

Intr-o scoala este vizata pentru restrangere catedra de fizica. Sunt doua cadre didactice, unul avand incadrare ca titular pe catedra de fizica (fiind specializat pe fizica) iar celalalt este titularizat pe catedra de fizica -chimie, fara a avea specializarea dobandita prin studii de specialitate pentru chimie- fiind specializat prin studii numai pe fizica (practic ilegal titularizat ) conform Centralizatorului.
In aceasta situatie articolul 25 al. 3. lit g. se aplica acestuia atunci cand se discuta restrangerea activitatii la catedra de fizica?

METODOLOGIA CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN NVÃŢÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ªCOLAR
2014 2015
In cazul restrangerii de activitate se renunta in ordine la....
Art. 25, al.3.
În cazul apariţiei situaţiilor de reducere de activitate a personalului didactic titular la nivelul unei unităţi de
învăţământ, de completare a
normei didactice sau de restrângere de activitate, situaţii care vizează două sau mai multe cadre
didactice titulare la aceeaşi specialitate, se renunţă, în ordine, la:
a)
activitatea prestată de personalul didactic titular care solicită plecarea din unitate
pe motivul reducerii activităţii; în
cazul în care două sau mai multe persoane de aceeaşi specialitate solicită plecarea din unitatea de învăţământ, pleacă persoa
na
care întruneşte punctajul cel mai mare/media cea mare în urma evaluării;
b)
activitatea pres
tată de personalul didactic titular care a obţinut calificati
vul nesatisfăcător la ultima evaluare
anual
ă
;
c)
activitatea prestată de personalul didactic titular sancţionat disciplinar în anul şcolar curent sau în ultimii doi ani
şcolari încheiaţi;
d)
activitat
ea prestată de personalul didactic în regim de plata cu ora;
e)
activitatea prestată de personalul didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare, luând în calcul limita de
vârstă şi stagiul de cotizare;
f)
activitatea desfăşurată de personalul did
actic în baza unui contract individual de muncă pe perioadă determinată;
g)
activitatea prestată de personalul didactic titular ale cărui specializări dobândite prin studii nu sunt în concordanţă cu
postul didactic ocupat/catedra ocupată, conform Centralizat
orului;

Pe mine ma intereseaza numai interpretarea literei g)
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 14:41, 16 Februarie 2014
Specialitatea colegului este fizica, din ce inteleg eu. Daca s-ar pune problema restrangerii la chimie, unde nu are specializare, ar trebui sa plece. Daca se pune problema restrangerii la fizica, atunci intrati in restrangere amandoua/amandoi. Trebuie sa aveti in vedere specialitatea afectata de restrangere, nu cadrele didactice in general, altfel am pune in discutie catedra de romana cu catedra de desen, ceea ce pare absurd. Asadar, se reduce nr. de ore la fizica, este afectata numai catedra de fizica. Eu as vedea rezolvarea cu completarea catedrei din a doua specializare a dv.
In privinta legalitatii titularizarii, cele doua discipline apar ca inrudite in Centralizator... n-am verificat, e posibil sa ma insel. Oricum, din punctul meu de vedere, e legala.
Centralizatorul precizeaza ca un cadru didactic nu poate fi titularizat pe o disciplina pentru care nu are studii de specialitate atestate printr-o diploma.
Litera g. se pare ca se refera exact la astfel de situatii. Presupunand ca respectivul ar ramane in unitate el va fi in continuare titular pe o catedra de fizica -chimie, pentru care nu are studii de specialitate.
Art. g. nu precizeaza ca este vorba numai de specializarea aflata in restrangere ci se refera la postul didactic ocupat in prezent. In prezent el ocupa postul fizica-chimie fara a avea insa dubla specializare...


Nu interpretati asa! E vorba de orele de specialitate care constituie catedre: nu catedra da orele, ci orele dau catedra.
Va faceti dosare si atunci se stabileste cine ramane si cine nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamat cristeaion cristeaion In comuna sunt 10 invatatori . Un post se va desfiinta din motive de copii sub normativ .In comuna nu este disponibil niciun post de invatator iar cel in cauza ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)