Lucrez la o firma ca dispecer monitorizare sisteme alarme. de 7 ani. De anul trecut sufar de o afectiune cronica autoimuna care imi altereaza capacitatea de concentrare. si calitatea muncii., medicatia fiind complexa. Iar munca este din ce in ce mai solicitanta pentru ca firma s-a mai extins. De curand s-a intamplat ca nu am sesizat o eroare tehnica ., din cauza oboselii accentuate , si seful a spus ca ma va concedia. I-am explicat ca am probleme mari medicale si atunci a zis ca ma va concedia oricum pe motive medicale. Nu acceptat ideea cu concediul medical. Are dreptul?
Voi primi macar somaj, am nevoie de asigurare medicala , pentru ca medicatia este f. scumpa.
MENTIONEZ CA BOALA MEA ESTE O AFECTIUNE AUTOIMUNA CRONICA SI SE NUMESTE LUPUS SISTEMIC, NESCESITA TRATAMENT COSTISITOR TOATA VIATA , SI NU ESTE VINDECABILA , CI DOAR POATE FI TINUTA SUB CONTROL. CU MEDICAMENTE.
Nimeni in afara de medicul de medicina muncii sau de psiholog nu este in masura sa va ajute acum atat de mult ca acestia 2.
Daca reusiti sa obtineti o certificare ca locul de munca si stresul au participat la aceasta boala atunci veti primi un ajutor material sau in cel mai rau caz pensie (mergeti la mai multi medici sau psihologi pana veti obtine un certificat favorabil).
Orice angajat trebuie sa stie ca are drepturi.
Angajatorul are tot interesul sa scape de un angajat dupa ce 7 ani a beneficiat de munca lui in orice conditii.
Daca faceti Dvs primul pas angajatorul o sa fie obligat sa se supuna(DACA va incadrati la boala profesionala).
Dar pana nu aveti o certificare a bolii profesionale angajatorul e cam greu de "prins".
Sresul intens poate sa intoarca la faza acuta boala pe care o aveti deci nu va recomand sa mai ramaneti pe postul avut DAR nu renuntati nici la lupta cu angajatorul.
V-am spus cum as actiona eu iar cel mai mare obstacol este stresul si boala dar insistati.
Chiar numele acestui subiect indica oboseala si o stare de nivel minim "somaj".
Este mult mai potrivit sa numiti acest subiect "boala la locul de munca?"
Imi poate explica cineva despre concedierea pe motive neimputabile? Si daca se aplica in sistemul nostru de somaj.
Am citit ceva despre acest lucru si acolo scrie ca o persoana concediata pe motive neimputabile poate beneficia de somaj,
DOUA din aceste motive NEIMPUTABILE SANT :de necorespundere profesionala., a angajatului.,
de incapacitate fizica sau psihica .