avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuielile asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuielile asociatiei de proprietari

1. Fondul de penalitati si/sau fondul de reparatii poate fi folosit pentru schimbarea cutiilor postale?
2. Domiciliez intrun imobil (C.I. la aceasta adresa) si detin procura de administrare a imobilului. Pot sa solicit accesul la documentele asociatiei de proprietari cf. L 230/2007?
Corect. Discutati cu presedintele asociatiei si solicitati sa va asigure accesul la documentul X sau Y, pe care-l vreti, eventul dosarul lunii Z din anul..., ori fisa apartamentului ce contine cotele de intretinere din perioada...
Asa o sa-i vina usor presedintelui sau administratorului sa caute exact documentele pe care vreti sa le studiati. Puteti stabili cu presedintele sau administratorul o zi, doua, trei... de la ora la ora in care sa va intalniti la sediul asociatiei, sa va arate actele, sa va dea esplicatii... Asa va lamuriti mai repede si mai exact.
presedintele si totodata administratorul mi-a transmis ca, considera ca procura de administrare nu imi ofera dreptul sa solicit spre consultare documente ale asociatiei. cine il poate obliga sa se supuna legii si sa imi puna la dispozitie documentele? pot solicita serviciului de relatii cu asociatiile de proprietari control la asociatie si totodata sa solicit participarea efectiva la control?
Deci, in opinia dvs. ar mai trebui o lege speciala care sa-l oblige pe presedintele si totodata administratorul as. prop. sa respecte legea! Curat-murdar...
Da, mergeti la primarie si reclamati presedintele-administrator. Nu cred ca va este permis sa participati efectiv la control - de fapt ce sa controleze? "Controlorii" vin, constata cele aratate de dvs. si il obliga pe meserias sa lucreze conform legii. Daca constatati ca in continuare lucreaza dupa capul sau, probabil ca inca o reclamatie ii va determina pe cei in drept sa-l amendeze sau sa-l lase fara atestat si deci, fara posibilitatea de a mai lucra la as. prop.
Legea exista si il obliga sa imi puna la dispozitie documentele. M-am interesat la primarie si NU detine atestat pentru functia de administrator pe care o ocupa de mai bine de 5-6 ani, fapt pentru care refuza sa imi puna la dispozitie documente ale asociatiei. eu vreau tragerea la raspundere a acestuia si sa imi recuperez toti banii pe care i-a incasat pt functia pe care o detine ilegal si de asemenea verificarea documentelor contabile deoarece nu a prezentat niciodata la AG situatia fondurilor sau bugetul de venituri si cheltuieli. In bloc nu se face nicio lucrare dar acesta spune mereu k fondul de reparatii si fondul de penalitati au scazut.
Puteti sa deschideti un proces impotriva asociatiei privind fondul de rulment, de reparatii......cred ca este mai sigur decat cu Primaria!

Alte discuții în legătură

Fond de urgență Dental002 Dental002 Bună ziua, Am rugămintea să mă ajutați cu răspunsuri la câteva întrebări. Din câte știu sunt 2 fonduri reținute de asociațiile de proprietari: ... (vezi toată discuția)
Ploua din tavan Mihaela_B2 Mihaela_B2 locuiesc in Bloc si deasupra apartamentului meu e o terasa care n-a fost refacuta de 20 de ani de zile si care acum e strapunsa. Am cerut in scris refacerea ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament adivij77 adivij77 Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de ... (vezi toată discuția)