avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... model cerere apel hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

model cerere apel hotarare divort

Hristos a inviat!

ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru atacarea unei hotarari de divort in apel?
...sau, cum trebuie sa fie structurata o asemenea cerere...ce trebuie sa cuprinda?

multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
ralu_2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:18, 20 Aprilie 2009
Conform dispozitiilor art. 284 din Codul de Procedura Civila, termenul de apel este de 15 zile calendaristice de la comunicarea hotararii de catre Judecatoria unde s-a judecat la fond divortul.Cererea de apel trebuie sa cuprinda, conform disp. art.287 din Codul de Procedura Civila numele , domiciliul partilor din proces, Hotararea care se ataca, motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza apelul, dovezile pe care le mai ai si care n-au fost folosite la instanta de fond si semnatura apelantului.
In materia divortului, sunt aplicabile disp. Art.619 C.proc.civ. (1) Termenul de apel precum si cel de recurs este de 30 de zile si curge de la data comunicarii hotararii"......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - termen apel Buna ziua - vreau si eu sa pun o umila intrebare, avand in vedere lipsa mea de experienta. Daca depun o cerere de apel inainte de a mi se comunica hotararea, ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
termen 15 zile pentru apel? lucasica lucasica termen 15 zile pentru apel de la comunicare ,cauza program vizitare copil stabilit prin sentinta? multumesc/ (vezi toată discuția)