avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA NECONCURENTA - Obligarea angajatorului la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA NECONCURENTA - Obligarea angajatorului la plata sumei stabilita prin clauza de neconcurenta

Prin contractul de munca , in sarcina mea se stabileau mai multe obligatii, printre care :

" Dupa incheierea contractului, salariatul se obliga sa nu se angajeze direct sau indirect in nici o afacere , sa nu se angajeze la o alta societate sau pe cont propriu, sa nu reprezinte sau sa acorde asistenta sau serviciu nici unei persoane care se afla in concurenta cu angajatorul. Clauza de neconcurenta se refera la interidictia desfasurarii activitatii de productie si comercializare produse X , si isi produce efectele dupa incetarea contractului individual de munca , pentru o perioada de 3 luni. Indemnizatia de neconcurenta este 50 % din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului sau , in cazul in care durata contractului a fost mai mica de 6 luni, din media veniturilor lunare brute cuvenite acestuia pe durata angajatului.

Intrebarea mea este daca pot fructifica aceasta clauza si daca pot avea castig de cauza ?

Nu am lucrat in acelasi domeniu cu fostul angajator , activitatile fiind total diferite . M-am uitat in codul muncii si am observat faptul ca , clauza de neconcurenta ar fi trebuit sa contina mai multe date. In aceasta situatie, ma pot indrepta impotriva angajatorului pentru a obtine veniturile provenite din aceasta clauza, avand in vedere ca nu m-am angajat in domeniu si au trecut 3 luni de la incetarea contractului.
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 17 Februarie 2014
Va puteti indrepta impotriva angajatorului cu o actiune in instanta pentru neplata indemnizatiei de neconcurenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de ne-concurenta in cim buiavasi buiavasi Buna seara As dori sa imi precizati si mie daca , dupa incetarea cim, respectiv pentru o perioada de 6 luni, salariatul in cauza mai poate lucra in alta parte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! deces unic administrator al firmei, eu unic angajat ... brincova brincova Buna ziua! Deces unic administrator al firmei, eu unic angajat cu clauza de neconcurenta. Intrebarea mea este, se mai tine cont de clauza in acest caz? Iar eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie clauza de neconcurenta adrianacernat adrianacernat Buna ziua! Indemnizatia de neconcurenta se cuvine si in situatia in care, dupa incetarea contractului de munca, fostul salariat a contractat cu aceeasi firma ... (vezi toată discuția)