avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand se poate declara recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand se poate declara recurs?

Solutia instantei de fond este cale de atac "recurs in termen de 15 zile de la comunicare".(Solutia vizeaza dreptul comun, nu Ordonanta Presedintiala)
1) se poate face recurs inainte de comunicarea Sentintei?
2) daca o parte a declarat recurs inainte de comunicarea Sentintei, Recursul poate fi considerat facut prematur? , si poate fi anulat ?:(
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 12:16, 18 Februarie 2014
Stimat forumist,

Recursul nu poate fi considerat prematur, ci, în doar tardiv, în cazul depășirii termenului. Acest lucru nu înseamnă, însă că poate fi trimisă doar o simplă declarație de recurs, ci va trebui și motivat, în termenul legal.

Cu stimă.
Eu cunosc foarte bine situatia, dar am putut constata ca la o solutie necomunicata inca s - a inregistrat la instanta de fond "recurs", da catre una din parti. Deasemeni cunosc si faptul ca declararea unei cai de atac ordinara sau extraordinara inainte de termenul dispus de instanta, se considera a fi "prematura cererea", si, reciproca daca este dupa implinirea termenului este "tardiv".:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in casatie....obligatoriu la cedo? ionut_daniel ionut_daniel Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala ... (vezi toată discuția)
Lipsa interes invocare exceptie dumitru2000 dumitru2000 reclamantul, in cursul dezbaterilor, solicita obligarea paratului la plata de daune cominatorii in cazul in care paratul nu se va conforma hotararii ... (vezi toată discuția)