avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Penalitãþi la restanþa pe 4 ani la impozitul pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Penalitãþi la restanþa pe 4 ani la impozitul pe clãdire ºi teren

Bună ziua. Doresc să vă întreb cum se calculează penalităţile de întârziere la impozitul pe clădire, inclusiv taxa de habitat. Locuiesc la casă, teren 500 mp, maşină un Logan. Nu am plătit din 2011 impozitul, nu am primit de doi ani nici o înştiinţare, nici măcar pe 2014(asta nu mă absolvă de vină) şi am avut surpriza neplăcută, când am fost la financiar să mă interesez, că suma penalităţilor depăşeşte suma impozitului propriu zis. ªtiu că trebuie să mă achit cumva de datorii, dar vreau să ştiu dacă este normal ca penalităţile să fie atât de mari. Care este procentul care se aplică şi începând cu ce dată? Se aplică procentul valabil acum pentru toţi anii sau se calculează pe fiecare an cu procente diferite? Vă mulţumesc şi poate primesc răspuns.
Cel mai recent răspuns: doinamonica , utilizator 10:14, 24 Februarie 2014
Nivelul majorarilor de intarziere datorate bugetelor locale pentru neachitarea la termenele de scadenta este de 2% din obligatia de plata pentru fiecare luna sau fractie de luna intarziere(Cod procedura fiscala , art 124^1) :
[ link extern ]

Exemplu :
daca la data de 31. 03. 2011 ati datorat suma de 30 lei si achitati in februarie 2014 pentru aceasta suma datorati majorari de intarziere de :
30*2%*35(luni intarziere : 9 luni din 2011+12 luni 2012+12 luni din 2013+2 luni din 2014) =21 lei
Mulţumesc pentru răspuns. Vreau să ştiu totuşi dacă nivelul penalităţilor poate depăşi suma iniţială de plată şi ce bază legală există pentru asta.
ªi încă ceva. Ce sunt dobânzile şi ce sunt penalităţile? Am citit codul fiscal şi acolo spune de dobânzi, 0,04% zi, penalităţi 0,02% zi şi majorări de întârziere de 2% zi. Dumneavoastră aţi făcut calculul doar cu majorări. Se aplică şi celelalte procente sau acelea sunt pentru persoane juridice? Vă rog să mă lămuriţi, chiar nu înţeleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Impozit minim trim.3 vasi49 vasi49 ce se intampla daca impozitul minim pe ac.trim.se va plati cu intarziere de 15 zile? (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)