avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie apartament pe banii proprii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie apartament pe banii proprii

In urma sesizarilor scrise facute Presedintelui As. de Prop. referitoare la repararea acoperisului aferent apartamentului in care locuiesc, nu s-a luat nici o masura de catre acesta, fiind nevoita sa repar pe bani proprii hidroizolatia apartamentului; asta dupa ce am asteptat din iarna anului 2007 pana in iulie 2008 un semn de buna vointa din partea Comitetului eexecutiv al As. de Prop. Acum nu imi mai pot recupera banii, pe motiv ca nu-i intereseaza si ca locatarii nu vor sa contribuie la strangerea banilor. Firma care mi-a reparat acoperisul mi-au facut contractul si chitanta pe numele aociatiei de Proprietari, semnate de mine; si zic ei ac nu este valabila. Daca ii dau in judeacta am saanse sa castig? E o greseala majora ca s-au facut factura si contractul pe As. de Prop?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 19:16, 23 Iulie 2009
edx a scris:

Nu stiu ce intelegeri aveti acolo dar fara documente justificative asociatia nu poate sa plateasca nimic. Daca vecinii (nu asociatia) sunt de acord sa va dea bani la negru pentru plata manoperei este altceva - este o problema direct intre dumneavoastra care nu mai implica asociatia. Altfel trebuie sa existe un act - poate fi si o angajare temporara a mesterului, conventie civila etc. pentru a se putea justifica cheltuiala. La materiale oricum luati factura de la magazin (sper).

Noi nu avem nicio intelegere, doar ca pretul este prea mare daca lucram cu firme. Oricum, poate plati asociatia lucrarea si locatarii sa cotizeze lunar pana la achitarea sumei? Si inca un amanunt foarte important, daca imi permiteti: daca un proprietar refuza sa plateasca poate fi constrans din punct de vedere al legii?
Subscriu la ce a scris @edx.
Pe ce va bazati daca ulterior proprietarii nu vor sa mai plateasca o lucrare fara acte legale justificative? Sau vi s-a facut de incurcaturi? Poate ca va ploua in casa, dar nici sa platiti o multime de bani (chiar si lui nea Vasile) ca apoi sa va rugati de unul si de altul sa va plateasca.
Asociatia trebuie implicata total in aceasta afacere. Legeo o obliga. Legea ii obliga si pe locatari sa plateasca reparatiile partilor comune (in care si ei au o particica = cota-parte indiviza).
Contactati o firma serioasa, chiar daca e mai scump, si faceti treaba cum trebuie. Lucrarea se poate negocia si in cateva rate, asa....mai multicele, ca nici firmele nu dau pe dinafara de lucru in aceasta perioada si vor accepta si o plata in mai multe rate. Ce va trebui sa strangeti urgent, in caz ca nu aveti fond de reparatii, este suma pe care trebuie s-o dati prima data firmei pentru achizitionarea materialelor.
Inca o data va spun, nu incercati sa peticiti lucrurile, ca va veti rupe mai mult; sunt o multime de cazuri in care locatarii de la ultimul etaj, in disperare de cauza, au apelat la un nea Vasile si apoi, dupa un an, doi, a inceput sa le ploua in casa din nou. Nea Vasile va lucra cu materiale proaste, ieftine, ca sa iesiti mai ieftin si fara scule profesionale.
....
Cat despre declaratia pe care ar trebui s-o semnati nici sa nu va ganditi la asa ceva. Nu Dv raspundeti pentru buna lucrare, ci firma care da o garantie prin contract, iar asociatia e obligata sa supravegheza si sa-si asume toate riscurile lucrarii, nu un singur proprietar, adica Dv., ca nu e blocul Dv. si nici nu l-ati mostenit de la mosi-stramosi, e blocul tuturor, iar asociatia ii reprezinta pe toti. Tavanul blocului este al tuturora....asa....ia apucati-va sa le turnati apa-n cap vecinilor de jos...sa vedem...le-o placea?
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
elga50, moderator
Va multumesc pentru incurajari. Maine voi merge la Asociatie si voi incerca sa rezolv problema pe cale cat amiabila. Si m-ati convins: voi lucra cu o firma. Numai ca ma gandesc: ce se intampla daca oamenii chiar nu vor sa plateasca. Exista o lege clara care stipuleaza amenzi sau alte moduri de constangere? Ca mie de la asociatie mi s-a dat de gandit ca nu prea au ce le face daca nu vor sa plateasca. Va multumesc!
Administratorul care este platit sa stie, printre altele, si legislatia dupa care ar trebui sa-si desfasoare activitatea, ca doar nu e luat de pe camp si adus in bloc sa imparta niste facturi trebuie sa stie ca asociatiile de proprietari au ca "lege fundamentala" Legea 230/2007.
Si nu administratorul trebuie sa va dea un raspuns pertinenent, ci comitetul executiv, presedintele asociatiei.
Pomeniti-le de legea 230 / 2007, al carei text este de partea Dv., ca proprietar pagubit, in cazul in care actionati in judecata asociatia. Aveti acest drept si va puteti prevala de el. Spuneti-i ca nu e de glumit cu obligatiile pe care le au proprietarii din bloc.
A fi proprietar intr-un bloc de proprietati incumba si obligatii de toate felurile si dincolo de usa personala pana la iesirea din bloc. Asa ca.....au obligatia sa plateasca, iar asociatia are obligatia sa-i puna la plata, in cazul Dv.
Cine nu vrea sa plateasca sa mearga sa-si faca un bordei la muma-sa in ograda, ca asa n-o sa vina nimeni sa-l puna la nicio plata. Pana una-alta se bucura de trai civilizat.
................
Nu au ce sa le faca? Le pune rata lucrarii pe lista si apoi o penalizeaza....si daca nu o platesc, asociatia ii poate da in judecata. Asta poate sa le faca!
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
elga50, moderator
eu as incerca sa renovez putin apartamentul ca sa pot chema o firma de asigurari. in acelasi timp as face o cerere scrisa la asociatie pentru repararea hidroizolatiei.
si la prima ploaie as chema pe cei de la asigurari care vor intocmi procesul verbal de constatare a pagubelor si va vor despagubi. apoi, cu banii de la asigurare as repara ce s-a deterioratsi i-as chema pe cei de la asigurari sa vada ca s-a remediat. si as repeta situatia la fiecare ploaie dupa renovarea anterioara, avind grija ca sa fiu vazut de cit mai multi din bloc , lucrind eventual cu o firma de renovare care sa deconteze catre asigurator fiecare reparatie.
asiguratorul are el grija sa-si recupereze paguba de la asociatie, iar asociatia va constata, dupa ce trage linie, ca a costat mai mult decit daca ar fi remediat problema.
totul este sa aveti cererea catre asociatie si raspunsul lor scris, cu motivatia de rigoare.
multa bafta !!!

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis ioanarosianu ioanarosianu buna tuturor. Va cer si voua ajutorul in speranta ca voi scapa de cosmarul asta. locuiesc la etajul 4 si blocul are un acoperis ridicat cu autorizatie si ... (vezi toată discuția)