avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizari ONG pentru expeditii montane
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizari ONG pentru expeditii montane

Buna ziua,

Sa presupunem ca un ONG primeste 20.000 euro sponsorizare de la o companie pentru o expeditie montana. Cum se pot acorda acesti bani membrilor expeditiei, astfel incat sa fie ok dpdv legal si contabil.

Multumesc,
Feri
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:42, 27 Februarie 2014
Banii nu ii acordati membrilor care participa ci doar le decontati cheltuielile facute de ei in cadrul respectivei activitati (conform legislatiei in domeniul contabil). E bine chiar la astfel de activitati de grup, sa plateasca direct asociatia pentru ca documentele sa fie emise pe asociatie.
Daca expeditia montana se desfasoara in strainatate, in special in tari in care e dificil de obtinut documente de decont, puteti printre altele sa le acordati diurna externa la nivelul maxim deductibil fiscal - si se aduna o suma consistenta daca expeditia dureaza mai multe saptamani, si astfel se pot acoperi si anumite cheltuieli care se fac fara a se reusi obtinere de documente adecvate de decont... (doar ca daca dati diurne nu puteti deconta si alimente sau servirea mesei). IN rest, se iau documentele de decont ( facturi si chitante / bonuri / OP etc.) pe numele asociatiei pentru cheltuielile expeditiei - echipament, transport, cazare, alimente (daca nu se da diurna), asigurari, vize etc. - fie ca le cumpara direct ONG-ul, fie da bani ca avans spre decontare coodonatorului expeditiei si / sau participantilor si ei trebuie sa aduca la final documentele justificative aferente. Atentie la conditiile ce trebuie indeplinite pentru fiecare categorie de acte pentru a fi documente justificativ contabil, si la eventuale cerinte suplimentare ale finantatorului....
Multumesc mult !
Avem in statut precizarea ca putem acorda premii sau stimulente financiare membrilor nostri. Este si aceasta o solutie ? Sunt impozitate premiile, stimulentele ? Multumesc
Da, de regula premiile sunt impozitate, exista doar anumite exceptii, dar nu cred ca va incadrati in acestea (ex. premiile primite de cei cu rezultate pe podium la competitii oficiale de nivel inalt - olimpiada, campionat mondial sau european etc....). Daca in schimb vrei sa dai un premiu de 20 de lei unui om de la tine din cartier care a castigat cupa cartierului la datul cu mingea la cos, suma e impozabila... Deci acordarea diurnei externe, daca expeditia e in strainatate, ar fi cea mai avanajoasa, si se poate acorda si celor a caror relatie cu ONG-ul este un contract de volutariat... mult mai avantajos decat sa fie platiti ca salariati...

Alte discuții în legătură

Diurna si decont cazare minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)