avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare/inregistrare firma straina in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare/inregistrare firma straina in Romania-avantaje

Buna ziua,
Va rog sa ma sprijiniti cu niste informatii legat de infiintarea unei firme in RO de catre o persoana din Italia. Caz concret : cetateanul Italian detine o firma in Italia de tip SRL care produce si promoveaza la standarde ISO 9001/2008 componente pneumatice si hidraulice si doreste extinderea firmei cu un sediu si in Romania.
Care ar fi avantajele?
1. sa deschida o societate si in Romania sau exista posibilitatea ca firma italiana sa fie inregistrata si aici?
2. firma italiana sau cea care se va inregistra in Romania are avantaje fiscale de genul scutirea la plata impozitului pe o durata de timp?
3. In cazul in care ar fi asociat un cetetean roman cu 40%, iar italianul cu 60% as dori sa ma informati cu privire la cazierul fiscal de ambele parti.

Va multumesc anticipat pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:14, 26 Februarie 2014
1. S-ar putea sa para mai avantajos deschiderea unei societati comerciale in Ro, care va functiona potrivit legislatiei romane, iar intre cele doua societati sa existe un contract de prestari servicii. Va puteti indrepta catre microintreprindere cu plata impozitului de venit de 3%
2. Nu se acorda astfel de facilitati.
3. Cazierul juridic si fiscal va fi prezentat de toti asociatii societatii comerciale deschise in Romania. In cazul in care asociat in societatea romaneasca este o persoana juridica straina, se vor prezenta pe langa acest cazier fiscal, si certificat constatator eliberat de registrul comertului dn tara de origine si scrisoare de bonitate fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unui srl imobiliare costspi costspi Buna ziua ,asi avea nevoie de ajutorul dv..Eu cu sotia mea (eu Roman ea Italianca) avem de gand sa deschidem un srl imobiliar in romania (noi stam in italia) ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl ca asociat unic cetatean strain Kapy Kapy Buna ziua, As dori sa stiu daca un cetatean italian poate deschide ca [b]asociat unic[/b] un SRL in RO sau are nevoie de un asociat cetatean roman? Pe langa ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian doreste sa deschida firma in romania - impozitare ?! supaplex supaplex Buna ziua Daca un cetatean Italian doreste sa isi deschida o firma (exclusiv drepturi de autor) in Romania, poate? Daca da, cum va fii impozitat? Exista ... (vezi toată discuția)