avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL ca asociat unic cetatean strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL ca asociat unic cetatean strain

Buna ziua,
As dori sa stiu daca un cetatean italian poate deschide ca asociat unic un SRL in RO sau are nevoie de un asociat cetatean roman?
Pe langa lista de acte obisnuite in cazul romanilor, pentru ei am gasit ca fiind necesare urmatoarele acte:
• scrisoare de bonitate bancara si scrisoare de bonitate de la camera de comert din localitatea din strainatate unde s-a infiintat – copie document si original, traducere legalizata in limba romana
• copia documentului de inmatriculare al acesteia – copie document si original, traducere legalizata in limba romana
• Hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor prin care se mentioneaza intentia de asociere in viitoarea societate comerciala ce se va infiinta in Romania, cota de participare la constituirea capitalului social al viitoarei firme, precum si persoana desemnata de aceasta sa semneze, in numele societatii, actul constitutiv si alte documente necesare infiintarii S.R.L. – copie document si original, traducere legalizata in limba romana.
Ar mai fi ceva de adaugat la aceste acte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 15:48, 18 Decembrie 2014
Poate infiinta SRL singur.
Nu sunt necesare documentele mentionate mai sus. Cred ca le-ati copiat din lista necesara pentru o societate straina care doreste sa fie asociat unic intr-un SRL romanesc.
Da, am cautat pe net si le-am gasit intr-o lista cu titlul Acte necesare pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL) cu asociati persoane juridice straine. De ce nu ar avea nevoie italianul de acele acte? nu este considerat cetatean strain? Este posibil chiar daca nu are domiciliu aici in tara?
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Kapy, utilizator
Pentru ca este persoana fizica. Acea lista este pentru persoane juridice, adica SRL-uri straine, asociate in SRL romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale catre un asociat persoana juridica straina Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea sa stiu ce acte sunt necesare din partea persoanei juridice straina in vederea primirii partilor sociale, in urma cesiunii de la un ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl prin intermediar? Paul-Cristian Blazi Paul-Cristian Blazi Buna ziua. Care sunt demersurile pentru intocmire dosar pentru infiintare SRL de catre o terta persoana (intermediar): taxe, instituti, etc Din cate stiu eu: ... (vezi toată discuția)