avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CIC

Buna ziua. As dori sa stiu, daca voi beneficia de drepturi in calitate de gravida salariata, in urmatoarele conditii. Sunt angajata pe actualul job, pe perioada nedeterminata, cu CIM, de la data de 1 nov 2013. Anterior, am lucrat 2 ani consecutivi, pana la data de 25 oct 2013, inainte de a incepe aici lucrul ( deci pauza de 7 zile - o saptamana intre vechiul si noul loc de munca). In aceste conditii, in cazul unei potentiale sarcini, cu data aproximativa a nasterii 1 oct 2014 ( deci dupa 11 luni vechime cu tot cu sarcina ), pot beneficia de concediu prenatal si indeminzatia aferenta, tinand cont ca dupa legislatia noua se solicita 12 luni anterioare ca platitor de taxe, cu continuitate, iar eu am aceea pauza de 7 zile ?


Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:25, 20 Februarie 2014
Da, veti beneficia de CCC, chiar daca aveti respectiva intrerupere.
Conf art 4 OUG 111/2010
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - indemnizatie crestere copil goangamika goangamika Buna am si eu niste nelamuriri poate ma ajuta cineva,eu sunt angajata din 27 noiembrie 2013,si am ramas insarcinata iar data probabila a nasteri este 3 ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)