avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si abandon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si abandon

Buna. Sunt noua pe aici si am o problema cu care ma confrunt pt prima data, si sper si ultima.... Sunt casatorita din 2004, in Romania. In anul 2007 am plecat cu sotul meu in strainatate pt a ne uni cu restul familiei. Toate bune si frumoase pana in 2011 cand eu am ramas fara servici si dupa o discutie cu sotul meu, am decis ca nu ar fi rau ca eu sa ma intorc pt un timp in Romania sa profit de timpul pe care il am(eram in somaj) si sa il fructific continuand studiile. Zis si facut. Am venit la Bucuresti, m-a reinscris la facultate, mi-am gasit job si ardeam de dorul sotului meu. Vb destul de des la telefon, messenger, chiar imi timitea si cativa banuti pt intretinerea mea.Pana intr-o zi cand dragul meu sot si-a schimbat nr de telefon, nu ma suna, intrase in pamant, nu stiam de unde sa il iau. Dupa mai multe luni si un zbor de avion ratat pt a verifica ce se intampla, reusesc sa il prind pe mess si imi spune ca vrea sa divorteze, ca e cu o alta femeie.....M-am suit in avion, si m-am dus sa ma conving ca era adevarat si ca sotul meu, iubirea perfecta care o traisem s-a destramat. Si intr-adevar...m-a tratat cu raceala si nu mi-a zis nimic...absolut nimic. Am refuzat sa cred asta si l-am bombardat cu telef, email dar degeaba...Sotul meu m-a parasit. Acum vrea divortul ( a mers sa scoata, fara stirea mea, un duplicat dupa certificatul de casatorie, in conditiile in care eu detin certificatul in original) si desi nu avem copii eu nu sunt de acord cu divortul. In tot timpul asta eu sufar, si sunt dependenta de pastile pt nervi si pt somn.Nu vreau sa semnez acest divort inainte ca eu sa primesc o explicatie pt abandonul lui.
INTREBAREA E URM? POT SA IL DAU IN UDECATA PT ABANDON?CONSIDER CA NU E CORECT SI CA MI-A PROVOCAT UN MARE DEZECHILIBRU.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
JanineB, utilizator
Cel mai recent răspuns: JanineB , utilizator 00:58, 24 Februarie 2014
mai bine va concentrati pe divort si pe partaj
Sunt constienta ca nu am de ales. Cu partajul e o alta poveste...Mama lui s-a ocupat de vanzarea casei mamei mele( mama i-s facut o procura ) si intelegerea a fost ca soacra mea sa plateasca niste datorii care le aveam iar restul de bani(cam jumatate din valoarea incasata) sa o depuna in banca pt noi(eu si sotul meu). Insa soacra mea a investit banii in infrumusetarea propiei case si deschiderea unei afaceri. Toate astea se pot dovedi cu respectiva procura si martori. Asa ca eu sunt parasita, fara banii care erau ai mamei mele si pacalita de cel care credeam ca ma iubeste. Sufletul nu imi da voie sa stau in banca mea si doar sa divortez si atat....Omul asta si familia lui m-a distrus, m-a anulat ca persoana si nu pot si nici nu vreau sa il las sa scape usor.
acum cat timp a vandut casa mamei ? O puteti da in judecata pe soacra pt imbogatire fara justa cauza si sa va puteti lua banii inapoi, insa puteti actiona doar in timp de 3 ani.
Daca dovediti culpa lui si dezechilibrul dvs, puteti solicita despagubiri de la sot odata cu divortul.
Incercati sa va reveniti, mergeti la psiholog, e dificil sa treci peste divort, dar nu e un capat de drum. Sunteti tanara, nu va lipseste nimic fizic, in realitate nu aveti nicio problema, credeti-ma, e doar un eveniment in viata dvs.
Nu conteaza daca sunteti sau nu de acord cu divortul,acesta se va judeca si vor fi administrate probe .Puteti cel mult incerca sa tergiversati dar acest lucru nu este o solutie.Faptul ca ati locuit separata de sot nu ar tb sa va mire ca i-a dat prilejul sa se implice in alta relatie.Nu aveti cum sa va dati in judecata sotul pt abandon,nu exista aceasta posibilitate legala.Depinde numai de dvs cum reusiti sa treceti cu succes peste aceasta situatie.
Nu vreau sa semnez acest divort inainte ca eu sa primesc o explicatie pt abandonul lui.

Ati primit-o deja, e cu altcineva. Nu va poate motiva alegerea lui altfel decat spunandu-va lucruri care dor si nu de asta aveti nevoie. O femeie parasita scapa de durere doar cand se hotaraste sa isi continue viata concentrandu-se pe ce vrea sa faca mai departe. Pentru asta ar trebui in primul rand sa nu il mai sunati, sa nu ii scrieti, sa nu luati legatura cu el decat daca aveti de pus la punct detalii legate de divort. Va simtiti mai bine dupa ce constatati ca va ignora? Nu cred. Ba chiar e posibil ca atitudinea lui sa faca sa nu mai aveti incredere in dumneavoastra si sa ajungeti la depresie pe termen lung - asta ar fi cu adevarat groaznic, de depresie se scapa foarte greu. E doar chestie de timp si timp aveti, sanatatea trebuie sa va preocupe acum pentru ca din ce spuneti aveti probleme.

Capul sus si faceti ceva care sa va distraga toata atentia de la ce vi se intampla. Miscarea cred ca ar fi cea mai bun alegere, poate ceva de genul fitness sau aerobic... va reglati somnul, dansati si va faceti cunostinte noi.
Ce vi se intampla acum este exact asa cum a spus cineva mai sus, doar un eveniment din viata dumneavoastra, nu o tragedie pentru ca n-a disparut nimic de neinlocuit. Iubirea nu intra in categoria asta si cu atat mai putin fostii soti :)

Alte discuții în legătură

Divort si custodia copilului S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna ziua! Pentru inceput vreau sa va descriu situatia in care sunt si sa-mi spune-ti ce as putea face.Sunt casatorit de 2 ani,sotia mea este insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor. mă aflu într-o situație nu prea fericită. ... LauraT.. LauraT.. Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă ... (vezi toată discuția)
Caz ciudat - casatorie donna_ donna_ Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea ... (vezi toată discuția)