Acest articol poate sa fie invocat si intr-un caz de inselaciune (condamnare definitiva de 3 ani si 6 luni)? si pe baza Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 573/03.05.2011 si nr. 1470/08.11.2011 din care rezulta ca, pedepsele privative de libertate, aflate in executare pe baza unei decizii a unei instante, decizie ramasa definitiva, pentru a nu incalca autoritatea lucrului judecat, la intervenirea unei legi penale mai favorabile, pot beneficia de aspectul mai favorabil, numai in privinta beneficiilor rezultate dintr-o reducere a incadrarii fapte.
Domnule avocat poate vreti sa spuneti sa incerce sa-l impiedice pe judecator ca toata lumea stie ca judecatorii sunt cum sunt ,poate are o zi proasta figura inculpatului nu ai place si ai da maxim ca asa vrea el,cine il trage la raspundere pe domnul judecator,avocatul nu cred ..........
O condamnare de 3 ani și 6 luni nu poate beneficia de legea penală mai favorabilă, în cazul infracțiunii de înșelăciune .
Art. 6,alin. 1 din C. penal este clar în acest sens :
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
normal ca nu mi se pare corect,condamnarea de 3 ani si 6 luni nu este pt un prejudiciu mare si este a unui om care a lucrat si nu a facut nici o alta infractiune.Am inteles insa ca trebuie condamnati unii pt a scapa alte persoana sus puse,sunt niste statistici care trebuie sa dea bine.