avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto 2014
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto 2014

Bună ziua, doresc să știu dacă plătesc taxa pana în data de 15 martie 2014 și îi voi da în judecată o sa am câștig de cauza? (știu ca legea a fost declarata neconstituțională de UE). Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 18:04, 23 Februarie 2014
De data recenta (03.02.2014), "taxa auto 2012" (cea prevazuta de Legea nr. 9/2012) a fost considerata ca incalca prevederile europene; dar, pentru ca instituie un principiu discriminatoriu in cazul platii timbrului de mediu ptr. auto rulate cumparate in statele membre fata de cele cumparate in Romania, si plata taxei care trebuie achitata in prezent (timbrul de mediu) reglementata prin OUG nr. 9/2013 poate fi atacata cu succes in instanta! Suplimentar, trebuie aratat si faptul ca exista si alte chestiuni (mai tehnice) reprezentand motive de atacare pentru plata timbrului de mediu! Daca trebuie sa va inmatriculati o masina adusa din statele UE si trebuie sa platiti timbrul de mediu pentru aceasta operatiune, platiti-l si puteti sa cereti restituirea ulterioara a banilor in instanta!
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru recuperarea taxei, dosarul nefiind chiar unul usor!
Sa inteleg ca daca atac in instanta taxa, legea o sa fie oarecum in favoarea mea sau asta o sa fie la latitudinea judecatorului cui ii da castig de cauza?
Asa cum v-am scris anterior, si taxa care trebuie achitata in prezent (timbrul de mediu) reglementata prin OUG nr. 9/2013, poate fi atacata in instanta, solicitandu-se restituirea acesteia intrucat prin ordonanta respectiva se instituie un principiu discriminatoriu in cazul platii timbrului de mediu ptr. auto rulate cumparate din statele membre fata de cele cumparate din Romania! Mai sunt si alte motive de atacare in instanta a platii taxei respective, depinde in care din cazuri va puteti incadra dvs. (daca va incadrati!). Tocmai de aceea, va sfatuiam sa apelati la un "ajutor" de specialitate!


As mai avea un singur lucru de inteles. Eu am masina inmatriculata in Romania, pe numele meu; dat fiind faptul ca am doar 23 de ani (categorie cu risc de accident - RCA mare) doresc sa-mi inmatriculez masina pe numele tatalui meu el platind o polita de asigurare RCA cu un pret mult mai bun ca al meu. Aici intervine timbrul de mediu care este "numai" 1000 Euro (si nu este platit deoarece masina este din 2006 adusa in tara), deoarece este o masina cu motor diesel. Aici se mai aplica ce mi-ati explicat mai sus? Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Masina este Euro 3 sau Euro 4?

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)
Aplicare dispozitie instanta taxa auto budi_kati budi_kati buna ziua am un autoturism volkswagen t 5 motor de 2.5 diesel din 2007 adus din germania in aprilie 2012 l-am inmatriculat cu plata taxei din 2012 de 7600 ... (vezi toată discuția)