avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Avalist bilet la ordin vs fidejusor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Avalist bilet la ordin vs fidejusor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1) Poate fi un bilet la ordin avalizat de o persoana fizica autorizata (identificata cu CUI)?
2) Care este diferenta intre angajamentul de garantare asumat de avalistul unui bilet la ordin comparativ cu cel asumat de un fidejusor?
3) Este posibil ca avalizarea unui Bilet la Ordin sau semnarea unui contract de fidejusiune de catre o Persoana Fizica Autorizata ( identificata cu CUI) sa angajeze implicit si raspunderea persoanei fizice, reprezentant( identificata cu CNP)?
multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)
Urmarire avalist CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Buna ziua!Am calitatea de fidejusor intr-un contract de imprumut contractat de un SRL.In contractul de credit, la cap. Garantii, apar eu cu o garantie ... (vezi toată discuția)