avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare în continuare a compensaþiei lunare pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare în continuare a compensaþiei lunare pentru chirie

Conform H.G. Nr. 1867 din 22 decembrie 2005, privind stabilirea cuantumului si conditiilor de acordare a compensatiei lunare pentru chirie cadrelor militare in activitate din Ministerul Apararii Nationale, Art. 12. - (1) Compensatia lunara pentru chirie, acordata in conditiile reglementate de prezenta hotarare, se plateste in continuare cadrelor militare in activitate, care:
a) sunt trimise in strainatate pentru executarea unor misiuni cu caracter temporar care, potrivit legii, revin fortelor armate;
b) sunt trimise la studii, cursuri, stagii de practica, de specializare, de perfectionare si alte forme de pregatire in strainatate, cu durata de pana la 2 ani inclusiv;
c) sunt puse la dispozitie potrivit legii;
d) sunt mutate in alta unitate militara situata in aceeasi garnizoana/localitate in care au fost numite in prima functie sau mutate initial in interesul serviciului.
]NTREBARE:
În situaţia în care un cadru militar se află în concediu pentru îngrijirea copilului cu vârsta de până la 2 ani, se poate acorda în continuare compensaţia lunară pentru chirie în condiţiile HG?
cine poate să dea dispoziţii contrare art 12 din HG în vigoare?
poate o reglementare internă să contravină prevederilor HG?
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 21:31, 22 Februarie 2014
Buna seara!
daca legea nu distinge acest caz, nu putem distinge nici noi; in concluzie nu ar fi aplicabile mentunile din Hg la cele mentionate de dvs.
Cu stima,
Pralea Lucian
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca este necasatorit poate beneficia de chirie? ymg24 ymg24 Avand in vedere faptul ca se poate beneficia de chirie rog a se spune cum se interpreteaza alin. 2 de mai jos in cazul in care este necasatorit poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma numesc alina, detin in proprietate o garsoniera ... Melania1970 Melania1970 Buna ziua, ma numesc Alina, detin in proprietate o garsoniera in Bucuresti, am un copil, si partenerul meu de viata este cadru militar, tot in Bucuresti. Daca ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)