avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxare la intretinere dupa cum arata camerele CCTV din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxare la intretinere dupa cum arata camerele CCTV din scara blocului

buna seara,

Comitetul asociatiei de proprietari urmareste regulat cand intru si ies din bloc prin
intermediul camerelor de luat vederi. Exista, din cele spuse de ei, un calendar
in care este bifat cine iese (cine intra) si unde merge, pt a fi taxat corespunzator la intretinere.

In plus, taxarea este dupa bunul plac al comitetului. De ex. timp de 2 luni de zile au locuit 5 persoane in ap. Dupa care au locuit 3 persoane. Ei bine, comitetul pretinde ca au locuit si in a 3a si a 4a luna tot 5 persoane. Deci, din punctul meu de vedere, comitetul este de rea credinta. Mai mult, acelasi comitet "inchide ochii" cand la firma care functioneaza in bloc si care este agreata de ei, urca mai multe persoane, iar la intretinere firma plateste utilitati doar pt o persoana.

Deschid o (mare) paranteza pt a arata cateva dintre abuzurile comitetului in ceea ce priveste CCTVul.
a)Cand mi s-au furat lucruri de ale mele de pe scara nu s-a sesizat nimic.
b) Cand pe scara s-au inregistrat stricaciuni, nimeni din comitet nu a pomenit nimic. Nu se stie prin urmare daca stricaciosul e vreun strain sau locatar din bloc. E adevarat ca la nivelul cu pricina nu exista camere de luat vederi dar interesant este ca s-a incercat sa mi se explice ca faptasul vrenise de pe acoperisul blocului desi nu existase nici o urma de fortare al lacatului,intact de altfel pe terasa blocului.. Si asta ca sa mai apara noi cheltuieli de reparatii la intretinere.

c) Si cel mai important: In bloc un nene, fost membru de comitet si agreat de actualul comitet (caci ar fi sustras ceva fonduri ale blocului si ar fi acoperit de cei in functie..), face pe nebunul. De fapt, el are o patalama de persoana cu nevoi psihice speciale si cand vreun locatar al blocului cere comitetului socoteala, uncheasul il ia frumos la bataie. Si politia nu poate interveni ca are patalama omu'..

Si ma intreb: poate fi lasat comitetul sa supravegheze aceste camere in conditiile astea?

Exista vreo solutie legala sa mai fie infranati baietii astia in actiunile lor?

multumesc pt timpul dvs
Cel mai recent răspuns: gabri2 , utilizator 12:44, 27 Februarie 2014
Sesizarea se poate face la orice sectie de politie. Cel mai bine va duceti la sectia de care apartineti si vorbiti cu agentii de acolo.
multumesc frumos kartush1977!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video in blocuri Octav1996 Octav1996 Biroul executiv al unei asociatii de locatari poate impune locatarilor montarea unor camere video in scarile blocului? Precizez ca majoritatea locatarilor nu ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a vedea inregistrari video din bloc? Sever Simion Sever Simion Avand in vedere legea protectiei datelor cu caracter personal, as dori sa stiu, multumesc, cine are dreptul sa vizualizeze non stop cum e la noi, prin WIFI, ce ... (vezi toată discuția)