avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camere video in blocuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camere video in blocuri

Biroul executiv al unei asociatii de locatari poate impune locatarilor montarea unor camere video in scarile blocului? Precizez ca majoritatea locatarilor nu sunt de acord si totusi camerele au fost montate . Ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 23:34, 8 Mai 2015
Este subiect delicat ,in care parerile difera
Instalarea sistemului de supraveghere video in imobil de locuit in comun ,legal se poate face numai cu acordul tuturor proprietarilor-avand in vedere caracterul datelor stocate
Discutati cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie care detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni cu respectarea dispozitiior in vigoare
Daca nu au obtinut acordul majoritatii proprietarilor de ce firma montatoare totusi a montat camerele video?

Puteti face o sesizare la politie sau la parchet in acest caz.

Politia va verifica legalitatea montarii camerelor video si ii poate sanctiona pe cei responsabili pentru nerespectarea legii.

Puteti solicita presedintelui AP sa va prezinte hotararea CEx de montare a camerelor video insotita de lista de semnaturi a celor care au fost de acord.
cyan a scris:




Puteti face o sesizare la politie sau la parchet in acest caz.





Care apreciati ca ar fi temeiul legal pentru plangerea la parchet?
Daca instalarea sistemului de supraveghere a fost executata de firma acreditata ,culpa inexistentei formalitatilor legale,respectiv acordul tuturor proprietarilor apartine reprezentantului legal al asociatiei de proprietari care este parte semnatara in contractul de prestari servicii instalare sistem de supraveghere in imobil de locuit in comun

Pentru siguranța proprietarilor biroul executiv poate lua aceste măsuri. Probabil camerele au fost amplasate de o firmă specializată și nu văd cu ce arderanja pe cineva acest lucru , știut fiind că sunt f. multe spargeri în blocuri, jafuri la lift să nu mai vorbim de violuri , sunt f. multe persoane certate cu normele de conviețuire socială și prin urmare probabil că dacă biroul executiv a recurs la o asemenea măsură , asemenea fenomene ca cele arătate mai sus s-au petrecut în bloc. Nu este monitorizată locuința, apartamentul , care sunt spații individuale ci sunt monitorizate părțile comune ale scării,
Pe de altă parte, din punct de vedere al unei acțiuni în instanță(să presupunem) judele ar putea pune întrebarea care sunt acțiunile, faptele, ori actele ilicite săvârșite direct sau indirect de biroul executiv prin instalarea și manipularea sistemului video cu atât mai mult reținerea de principiu că sistemul video amplasat în imobil servește interesului coproprietarilor și nu numai biroului executiv.
@liamic43

De regula ,in cazul sistemelor de supraveghere instalate in blocuri de locuit in comun suspiciunile se ridica asupra accesului la datele stocate de sistemul de supraveghere,stiut fiind faptul ca reprezentantii asociatiei de proprietari parte in contractul de prestari servicii ,poate sa manifeste interese mai mult sau mai putin ortodoxe
Exista numeroase cazuri ,cand asociatia de proprietari impune la plata numar suplimentar de persoane la anumite apartamente pe considerentul ca "a vazut pe camera persoane straine care au intrat in bloc/scara"

Alte discuții în legătură

Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Monitorizare video ilegala la bloc magdastanciu magdastanciu Buna seara, asociatia de proprietari a scarii in care locuiesc a hotarat la initiativa presedintelui instalarea unui sistem de supraveghere video. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)