avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestionari, gestiuni si dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestionari, gestiuni si dreptul muncii

Buna ziua,

1 Sunt gestionar la o firma de la care doresc sa plec. Am fost amenintat ca voi fi " purecat " in cazul in care imi voi depune demisia.
Negociez in prezent pentru un alt loc de munca.
Daca primesc un raspuns si un termen legal de prezentare ( egal cu termenul legal de demisie ) exista o modalitate legala de a fi intrerupta perioada de demisie si de a fi impiedicat sa ajung in timp util la noul loc de munca ?

2 Contractul de munca este pentru 5 zile pe saptamana. La inceput am acceptat tacit sa lucrez si sambata, pentru a-mi organiza activitatea in conditii cat mai bune. In timp am inceput sa primesc sarcini care nu au legatura cu sarcinile mele de servici, si pe care sunt obligat intr-o anumita masura, sa le fac, ziua de sambata devenind zi normala de lucru, desi contractul individual specifica altceva.
Se considera ziua de sambata ca si lucrata voluntar sau nu ?

3 In timp, s-a mutat activitatea pe o noua firma. Inca mai efectuez intrari si iesiri de produse pe firma veche, si mai exista gestiune pe firma precedenta ( desi sunt platit la norma intreaga de cca 1 an numai pe firma noua ).
Unde se delimiteaza responsabilitatile mele ca gestionar, fata de ceea ce a mai ramas ca si produse si obiecte de inventar pe firma anterioara ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 23 Februarie 2014
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.

3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

4. Munca in week-end nu este considerata munca voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și ... THOSIBA THOSIBA După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și duminică la care cu vorbe dure mi sa spus că luni să vi cu demisia scrisă.intrebarea mea a fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am avut un conflict cu o colega de munca si am fost ... 5826327744 5826327744 Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si am fost obligat sa imi dau demisia , ca daca nu imi desfacea contratul de munca indisciplinar.Nu mi se ... (vezi toată discuția)
Probleme angajator SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua! Ce este de facut in cazul in care,o societate comerciala te angajeaza din somaj,iar dupa 7 luni iti spune sa-ti depui preaviz de comun acord fara a ... (vezi toată discuția)