avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o fata care ma abandoneaza la batranete...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o fata care ma abandoneaza la batranete...

Am o fica pe care am crescut-o singur, am renuntat la viata mea ptr. a ma ocupa de cresterea si educatia ei .Acum sunt la pensie, traiesc singur intr-un apartament mare pe care ar trebui sa il las drept mostenire.Problema este ca din pensie nu mai pot sa intretin acest apartament si cum draga mea fica considera ca oricum este unica mostenitoare, a renuntat sa ma mai ajute financiar.Ce pot sa fac? Cum o pot obliga sa ma ajute?Doreste act de vinzare cumparare dar in situatia data cind nu mai are consttinta, ma pot trezi in strada.Sa o chem la un notar daca vrea sa-i fac act de donatie cu clauza si daca nu vrea o pot obliga sa faca renuntare la mostenire?. Sa o dezmostenesc ptr. ingratitue dine? Sa o dau in judecata ptr. a ma ajuta financiar, dovedind cu chitante plata atitor studii? Stiu ca ca o chestiune de suflet dar in situatia data ce pot face legal?Astept un ajutor, o indrumare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
iconita, utilizator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 10:13, 20 Martie 2014
Multumesc pentru aprecieri, dar sa stiti ca acum ma gandesc la ce ar fi trebuit sa fac sa le fac viata mai usoara mamei si socrilor totusi...si tare as fi vrut sa exista si tatal meu mai mult sa nu fi murit cand aveam 4 ani ...de dorul lui i-am zis socrului "taticule"...si da ar fi trebuit sa am mai multa rabdare si sa-i aloc mai mult timp mamei mele...care s-a dus repede dupa ce si-a vazut nepotelul...cand nu mai ai tata si mama le duci dorul cand ai nu ai intotdeauna timp si rabdare pentru ei...Oare de ce o fi singur acest tata? o fi divortat sau o fi vaduv? oricum cheia succesului e la amandoi la tata si fiica....daca sunt orgolii trebuie sa le lase mai moale amandoi si sa gaseasca o cale de intelegere....:flowersblue:
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
hacman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)