avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Exista norme stabilite cu privire la regulile si procedurile care trebuie urmate pentru a efectua o cercetare la fata locului sau o intabulare?
Este prevazut ca terenul sau incaperea ce trebuie masurat(a) trebuie degajat de toate lucrurile aflate acolo pentru a permite o masurare corecta de-a lungul peretilor si/sau pana la celalalt capat al terenului sau incaperii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 12:43, 27 Februarie 2014
Buna dimineata!
va rog sa fiti un pic mai precis despre ce este vorba; asa cum prezentati siuatia urmeaza sa se faca o masuratoare in cadrul unei expertize?
Atat pentru masuratori ale terenurilor cat si pentru masurarea interiorului locuintelor exista aparate speciale . pentru folosirea lor trebuie o buna vizibilitate , insa nu este necesara defrisarea totala sau curatenia generala.
S-a facut masurarea unhei magazii in cadrul unei expertize. Eu consider ca expertiza nu a fost corecta pentru ca din fotografiile facute la fata locului se vede ca de-a lungul peretilor erau asezate diferite materiale de constructie, care nu permiteau masurarea pe langa pereti.
Nah ca ma bag si eu in ciorba, dar, in ziua de astazi sunt convins ca se masoara cu laser din perete in perete, deci nu conteaza ca nu poti sa pui ruleta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizã topograficã cu cântec ion79 ion79 Buna ziua. Ma aflu intr-un proces civil de mai bine de 4 ani pentru un teren aflat in titlu la mine si atacat de vecin. Momentan trebuie sa se refaca ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila ContSters78406 ContSters78406 Care este diferenta legalaintre suprafata utila masurata si \"suprafata din acte\". Suprafata \"din acte\" ce reprezinta si cum a fost ea calculata? Este ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals cerc infractional organizat voik2004 voik2004 Intr-un proces (comandat ) civil de granituire , un expert este determinat sa minta in expertiza spre a ma scoate vinovat de ocuparea unei suprafete in plus ... (vezi toată discuția)