Nu, situatia descrisa de dumenavoastra,
@ayleena, poate insemna doar dezinteres.
Imposibilitatea unei persoane de a-si exprima voinţa presupune o stare care face ca acea pessoana sa nu poata percepe semnificatia anumitor evenimente si sa nu poata transmite celorlalti vointa sa in legatura cu anumite situatii. Este, de cele mai multe ori, cazul anumitor afectiuni psihice.
polloctav a scris:
Puteti cere doar constatarea intervenirii acordului ambilor parinti, ca unul dintre acestia poate insoti minorul intr-o excursie in tara T, din perioada "P".... e mai simplu!
Cred ca plecarea in afara tarii cu copilul nu presupunea o excursie, ci stabilirea pe o perioada mai indelungata (sau definitiv) acolo. Eu, cel putin, asa am inteles. Si se corobora cu lipsa de interes a celuilalt parinte (mama), precum si cu acordul sau privind exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre tata.
Ce trebuie sa faca, dupa parerea mea, un mediator intr-un astfel de caz este sa verifice, atat cat ii permite rolul sau, daca parintii inteleg pe deplin diferentele intre autoritate parinteasca exclusiva si stabilirea locuintei copilului. Data fiind imposibilitatea mediatorului de a consilia juridic, de a exprima opinii, etc. nu ar fi de neglijat posibilitatea ca un avocat sa asiste la mediere si sa ofere explicatii sau sfaturi partilor.