avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul III,mentionez ca stagiul potential acordat este zero, respectiv stagiul complet de cotizare este indeplinit.
Daca cuantumul pensiei de gradul III va fi mai mic fata de cel avut pentru pensia de gradul II si cu cat..multumesc
Cel mai recent răspuns: silvia59 , utilizator 17:08, 10 Martie 2014
Daca nu exista stagiu potential,pensia nu trebuie sa scada.
multumesc frumos, ar fi bine !!!
revin cu completarea urmatoare, in febr.2012 am fost incadrata in pensie de invaliditate graul II, cod fel pensie N22. in baza legii 263/2010, din decizia de pensionare reies urmatoarele:
varsta la data inscierii la pensie 52 ani si 4 luni
varsta la data deciziei medicale -29.02.2012- 52 ani si 4 luni
stagiul de cotizare necesar 23 ani
varsta standard de pensionare 61 ani si 7 luni
varsata standard de pensionare pentru limita de varsta 61 ani si 7 luni
stagiul complet de cotizare prevazut de lege 31 ani 7 luni
stagiul total de cotizare realizat 32 ani 3 luni
stagiul potential acordat 0ani 0 luni
In februarie 2014, recent la revizuire mi s-a schimbat incadrarea de la gradul II la gradul III, fara sa mi se aduca la cunostinta motivele. Nu cunosc care vor fi urmarile in ceea ce priveste valoarea pensiei de gradul III, (la fel ca dv si eu am gandit ca neavand acordat un stagiu potential, nu ar trebui sa mi se reduca pensia)Totodata potrivit GH 257/2011 art.59, care spune ca in situatia pensiei de invaliditate gr.III, nu se acorda stagiu potential persoanelor care au drept cauza a ivirii invaliditatii boala obisnuita sau accident... pot intelege ca perioada respectiva cat beneficiezi de pensia de gradul III nu mai constituie stagiu de cotizare asimilat, asta ducand in timpul urmatorilor 7 ani pana la pensia de limita de varsta, la stagnarea cuantumului pensiei de invaliditate si implicit la calcularea unei pensii de limita de varsta mai mici. Sfatuiti-ma daca este bine sa fac contestatie, desi nu cred ca voi avea sanse de reusita.Nu stiu ce sa fac.Multumesc
Daca aveti un stagiu de cotizare de 32 de ani si 3 luni,pensia nu va scadea.
Prin trecerea la gradul III aveti dreptul la munca 4 ore/zi.
Pensia de invaliditate gradul III este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta pityika pityika DACA MA PUTETI AJUTA REFERITOR LA PENSIONAREA UNEI PERSOANE LA LIMITA DE VIRSTA ! DATELE SINT DIN DECIZIA DE PENSIONARE DE INVALIDITATE COD PENSIE N22 din ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Carmen Mihaela Carmen Mihaela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cand se poate pensiona la limita de varsta sotul meu, nascut pe 17.03.1954 si pensionat de boala (gr.III) la 52 de ani (2006) ... (vezi toată discuția)