avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare - plangere impotriva directorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare - plangere impotriva directorului

se poate formula plangere impotriva directorului pentru nerespectarea lg 142/1998 si a normelor de aplicare?.Acesta a fost somat de catre ITM sa faca acest lucru, in prima faza si nu a respectat, a doua oara a fost sanctionat si tot nu respecta,stie cineva ?exista model?ma ajuta cineva?stima.:(
Cel mai recent răspuns: oldniku , utilizator 10:56, 6 Martie 2014
Buna ziua,

pentru a primi un raspuns, va rog sa detaliati ce anume nu respecta directorul respectiv? Stiti pentru ce a fost amendat?

Costi Boncu

Actul normativ mentionat se refera la acordarea tichetelor de masa.

In acest caz, puteti depune o actiune in instanta impotriva angajatorului dvs.
in 2008 am sesizat itm cu privire la neacordarea tichetelor de masa de catre conducerea societatii in nr de 22 -23 acestia ,au venit in control si au constatat ca este adevarat si, au trasat intrarea in legalitate cu acordarea tichetelor si cu aplicarea normelor lg 142/2000.In 2013 am sesizat IM Bucuresti sub aceleasi aspecte iar acestia au gasit nelegalitati si au amendat conducerea respectiv directorul firmei.Acestia, tot nu respecta normele de aplicare adica,acorda bonurile de masa pe luna in curs si nu la sfarsitul decadei lunii in curs pentru luna urmatoare fapt ce cauzeaza prejudicii. SE poate face plangere impotriva directorului?deoarece s-a constatat ca,din directiva acesteie se acorda bonurile in contradictie cu normele de aplicare ale lg 142/2000.Model de plangere ,sfaturi va rog ,stima.
Nu prea aveti cum sa faceti plangere impotriva acelei persoane. decat tot a angajatorului.
oldniku a scris:

Acestia, tot nu respecta normele de aplicare adica,acorda bonurile de masa pe luna in curs si nu la sfarsitul decadei lunii in curs pentru luna urmatoare fapt ce cauzeaza prejudicii.


Sfatul meu principal ar fi mai degraba pentru angajatorul dvs.: sa nu mai acorde deloc tichetele.
Adica cu prima ocazie sa le taie din lista de beneficii, din CCM, de pe unde or mai fi ele prevazute.
Sau, mai nuantat, sa pastreze acordare lor numai cu acordul salariatilor (individual, al fiecaruia) ca ele sa fie date "ulterior", dupa ce munca a fost prestata.
De fapt, acordarea lor "in avans", pe luna in curs pentru luna viitoare, aduce in general prejudicii unitatii, pentru ca foarte rar persoanele plecate din unitate mai restituie tichetele.

Pentru dvs., sfatu este sa va adresati instantei de judecata pe dreptul muncii, si sa cereti prejudiciile pe care spuneti ca le sufera salariatii / suferiti dvs. prin acordarea retroactiva.
Nu pot sa va dau un model pentru asta, ar trebui sa angajati un avocat sa va reprezinte in proces.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa munteann munteann buna ziua! am nevoie de un raspuns la obiect la urmatoarea problema am un salariat care care a plecat din firma fara a face preaviz, dar dupa cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Stefaniapole Stefaniapole Buna ziua , Caut informatii legate de avantajel unei firme in a oferii bonuri de masa angajatiilor ,daca este legal ca bonurile sa fie oferite doar la o ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa taiate de angajator pt luna lucrata Simona Diana Simona Diana Buna ziua, In data de 23.07 am depus solicitarea de incetare a contractului de munca, contract pe perioada nedeterminata, cu data de 1 august, cu acordul ... (vezi toată discuția)