avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume la 18 ani ! ajutor va rog !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume la 18 ani ! ajutor va rog !

Salut , dupa cum spune si titlul as vrea sa-mi schimb numele .
Am 17 ani peste 5 zile implinesc 18 , am un nume foarte urat Cacareaza . Si as vreau sa-l schimb , nu vreau acest nume pe diploma de bac , ba mai mult o sa intru la armata si acolo se striga penumele de familie si o sa-l port si pe piept ...vreau neaparat sa-l schimb !

Ce trebuie sa fac si unde sa merg va rog ..Ce acte imi trebuiesc ! :worthy:
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 14 August 2014
Il veti putea schimba pe cale administrativa, aveti procedura si acte necesare in link
[ link extern ]
Competenta de solutionare a cererilor este a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, care se pronunta prin emiterea dispozitiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii, conform prevederilor art. 13 din O.G.R. nr. 41/2003.

Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.
In sensul prevederilor art. 4 alin. (2) din O.G.R. nr. 41/2003, sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod;

Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.

La cerere trebuie anexate:
– copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
– un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, potrivit art. 10, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
– certificatele de cazier judiciar si cazier fiscal ale solicitantului;

Publicarea cererii de schimbare a numelui se realizează pe baza unei cereri-tip cu viza oficiului de stare civilă (viza constă în semnătura ofiţerului de stare civilă şi ştampila oficială a primăriei – cea cu stema României). La cerere se va anexa copia certificatului de naştere şi a cărţii de identitate.

expediaţi cererea prin poştă, anexând în original dovada plăţii taxei de publicare şi a contravalorii exemplarului de monitor (în total 25 lei).

După publicare, exemplarul de monitor vă va fi expediat prin poştă la adresa menţionată în cerere.
cererea tip pt schimbarea numelui :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie copil maria-p1985 maria-p1985 Am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara, iar tatal acestuia nu l-a recunoscut. Nu am insistat cu proceduri legislative, daca nu l-a vrut sa-i fie de ... (vezi toată discuția)
Adaugare nume surubelnita surubelnita Buna ziua! De ceva timp ma gandesc sa iau, pe langa numele de familie al tatalui, si pe cel al mamei. Nu vreau sa renunt la numele de familie actual pe care il ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume sfatlegel01 sfatlegel01 Buna ziua. As dori sa stiu care este procedura de a imi schimba numele si tot ce presupune aceasta cat mai clar. Situatia este urmatoarea. Sunt student si am ... (vezi toată discuția)